Джо Байдън обяви, че е постигната двупартийна сделка по мащабния план за инфраструктурни разходи

  • 24 юни 2021 21:32

  • 515
  • 1
Джо Байдън обяви, че е постигната двупартийна сделка по мащабния план за инфраструктурни разходи
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви в четвъртък, че е постигната двупартийна сделка по неговото предложение за масивни инвестиции за инфраструктурни проекти, след като той беше домакин на среща в Овалния кабинет със сенатори от двете основни партии, на която е била създадена рамката на това споразумение, съобщи БНР.

"Имаме инфраструктурна сделка", каза Байдън на репортери пред Белия дом след срещата, добавяйки, че нито една от страните не е получила всичко, което е искала от законопроекта, но че двете страни "са сключили инфраструктурно споразумение, което ще доведе до създаване на работни места за милиони американци".

Сделката е за стотици милиарди долари за инфраструктурни проекти, изграждане на пътища, мостове и магистрали и подпомагане на стимулирането на икономиката на САЩ.

Освен това той заяви, че от негова страна е направен "сериозен компромис" по отношение на инфраструктурата в човешки капитал, като добави, че ще види какво се случва в тази област на  предложението, когато законопроектът премине през процеса на бюджетно съгласуване.

Членовете на работната група заявиха късно в сряда, че са се споразумели за рамката на инфраструктурния пакет, след като неотдавнашните разговори бяха фокусирани върху начина на неговото финансиране.

САЩ ще предоставят милиони ваксинни дози срещу COVID-19 на латиноамерикански, африкански и азиатски страни

Чрез инфраструктурния план ще бъдат инвестирани 973 милиарда долара в петгодишен срок и 1,2 трилиона долара за осем години.

Правителството ще отпусне 579 милиарда долара за нови разходи, от които 312 милиарда ще отидат за транспорт и 266 милиарда за друга инфраструктура.

Пазарите на акции на Уолстрийт задълбочиха възходящото си движение след изявлението на Байдън за постигната двупартийна сделка относно инфраструктурния план.

Индексът на сините чипове DJIA нараства с около 350 пункта (ръст с 1,05%), широкият индекс S&P 500 се повишава с 0,62%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,63%, като последните два фондови индекса се търгуват в нови рекордни територии.

Novini.bg
515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
там дали пълнят

2021.06.24 | 23:19

1
чекмеджета

Добави коментар

Водещи новини