Канада ще вдигне някои гранични рестрикции на 5 юли, но по-голямо разхлабване може да има едва след месеци

  • 21 юни 2021 21:47

  • 597
  • 0
Канада ще вдигне някои гранични рестрикции на 5 юли, но по-голямо разхлабване може да има едва след месеци
© gettyimages

Канада съобщи, че на 5 юли ще започне предпазливо да вдига ограничителните мерки при преминаване на границата за напълно ваксинираните си граждани, но ясно заяви, че ще минат месеци, преди американци и други пътници от чужбина да могат да влизат в страната, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25120

От 23.59 ч. източно американско време на 5 юли (3.59 ч. по Гринуич на 6 юли) пътниците, получили и двете дози от ваксините срещу COVID-19, вече няма да бъдат подлагани на карантина. Това важи за канадците и постоянно пребиваващи в Канада.

САЩ запазват ограниченията на сухоземните си граници с Канада и Мексико до 21 юли

"Това е първата фаза на предпазливия ни подход . . . засега не отваряме повече границите си", каза министърът по междуправителствените въпроси Доминик Леблан.

Той каза пред журналисти, че се обсъжда възможността да се позволи през идните месеци на напълно ваксинирани пътници да влизат в Канада при т.нар. пътувания по несъществени причини.

Канада и САЩ за първи път забраниха несъществените пътувания помежду си през март 2020 г. в рамките на усилията за борба с COVID-19. Ограниченията, от които е изключена търговията със стоки, сега са продължени до 21 юли.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
597 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини