Бившата съпруга на Джеф Безос дари милиони на две образователни институции в Чикаго

  • 16 юни 2021 07:25

  • 815
  • 2
Бившата съпруга на Джеф Безос дари милиони на две образователни институции в Чикаго
© Getty images

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос Джеф БезосДжѐфри Престън Бѐзос (на английски: Jeffrey Preston „Jeff“ Bezos), по-известен просто като Джеф, дари милиони на две образователни институции в Чикаго и стана най-големият индивидуален дарител в историята им, предаде Асошиейтед прес. Колежът "Кенеди-Кинг", клон на Градския колеж на Чикаго, получи 5 милиона долара, а университетът "Илинойс-Чикаго" - 40 милиона долара.

Според списание "Форбс" колежът "Кенеди-Кинг", където учат много студенти от афроамерикански произход, се счита за един от водещите 10 общински колежа в страната в класацията за академично влияние. Има около 5000 студенти, на които предлага курсове по кулинария, хотелиерство и ресторантьорство, строителни технологии и изкуства.

Разиграно на търг място за пътуване в космоса в компанията на Джеф Безос бе продадено за 28 млн. долара

Средствата, предоставени от г-жа Скот, са най-голямото дарение от индивидуален частен дарител в историята на учебното заведение. Те са част от сумата от 2,7 милиарда долара, предоставена от Скот на 286 организации.

Даренията, обявени днес, са третия кръг от мащабната филантропска инициатива на Макензи Скот. Богатството на бившата г-жа Безос се оценява от "Форбс" на 60 млрд. долара и само нарасна след развода й с основателя на Амазон (Amazon) през 2019 година. Тя е дала обещание да раздаде приживе по-голямата част от състоянието си, информира БТА.

Novini.bg
815 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2021.07.20 | 16:27

2
Грозна е но май има добро сърце. Тоя пиниз с градския колеж, пълен с черняци, го знаем. Иначе университета е с много добро име и заслужава
В Новини.бг

2021.06.16 | 07:46

1
измислят новините, наричат протестиращите - лумпени, а служ. правителство - хунтата на Радев.

Добави коментар

Водещи новини