Наследниците на Майкъл Джексън победиха данъчната служба на САЩ в съда

  • 05 май 2021 13:26

  • 650
  • 0
Наследниците на Майкъл Джексън победиха данъчната служба на САЩ в съда
© Getty Images/Guliver

Данъчен съд в САЩ присъди сериозна победа на наследниците на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на в дългогодишната им съдебна битка, като разпореди, че данъчната служба е надценила към момента на смъртта на Джексън състоянието му и затова наследниците е трябвало да платят изключително висок данък, съобщи Асошиейтед прес.

Данъчната служба е оценила три от оспорваните елемента от състояние на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на на 482 милиона долара след смъртта му през 2009 г. Съдия Марк Холмс обаче определи стойността им на 111 милиона долара, което е близо до оценката, направена от наследниците.
Изпълнителите на наследството обявиха съдебното решение като огромна победа за децата на Майкъл ДжексънМайкъл Джексън Майкъл Джоузеф Джаксън (Michael Jackson) е роден в Гери, Индиана, САЩ. Той е седмото от деветте деца на.

Продуцентът на "Бохемска рапсодия" подготвя биографична лента за Майкъл Джексън

Един от оспорените елементи, признат от съдията, е стойността на имиджа на Краля на поп музиката. Данъчната служба я оценява на 161 милиона долара, а съдия Холмс я оцени на едва 4,15 милиона долара. Той отбеляза, че макар Джексън да бе оправдан по всички обвинения по време на процеса през 2005 г. за малтретиране на деца, обвиненията продължили да го преследват. Освен това, въпреки че разпродавал билетите за концертите от световното си турне непосредствено преди смъртта си, Джексън не можел да намери спонсор и партньор за мърчандайз. Според съдебното решение Кралят на попа не е спечелил и пени от имиджа си от 2006 до 2008 година.

Майкъл Джексън се грижил сам за децата си

Данъчното задължение за наследниците на Джексън стигна до 700 милиона долара след ревизия през 2013 г. Около 200 милиона от тях са лихви за просрочени задължения. Наследници на Джексън са майка му и трите му деца.

Въз основа на решението на съдия Холмс данъчните задължения ще бъдат преизчислени и няма да има наказателни лихви за просрочие.

Майкъл Джексън има тайно завещание, което не е било изпълнено

Предмет на спора бяха също делът от 50 на сто на певеца в "Сони/Ей Ти Ви Мюзик Паблишинг", каталог, който включва и 175 песни на "Бийтълс", както и интересът му към каталог, включващ писани от него песни. Данъчните оценяват всичко това на около 320 милиона долара, докато съдията намали оценката до едва 107 милиона долара към момента на смъртта на изпълнителя, допълва БТА.

Novini.bg
650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини