Байдън призова за реформа на полицията, носеща името на Джордж Флойд

  • 29 април 2021 06:39

  • 781
  • 2
Байдън призова за реформа на полицията, носеща името на Джордж Флойд
© Getty Images/Guliver

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в призова вчера Сената да приеме широобхватен проект за реформа на полицията, носещ името на афроамериканеца Джордж Флойд, предаде Франс прес.

Президентът демократ апелира към "смелостта на Конгреса" за окончателното приемане на текста, който вече беше одобрен в Камарата на представителите и предвижда борба срещу огромния съдебен имунитет, с който се ползват служителите на реда.

Погват полицията в Минеаполис след признаването за виновен на Дерек Шовин

"Знам, че републиканците си имат собствени идеи" по този въпрос, но "трябва да работим заедно за постигане на консенсус", каза Байдън в речта си по случай първите сто дни от управлението си. Той призова за приемане на проекта следващия месец, за първата година от смъртта на Джордж Флойд, убит от бял полицай на 25 май м. г. в Минеаполис.

Getty Images/Guliver - Флойд

В речта си Байдън заяви също, че най-смъртоносната терористична заплаха за страната в момента идва от привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса, предаде ТАСС, цитира БТА.

Радина Лазарова
781 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Моето име

2021.04.29 | 16:31

1
Кой малоумник е написал това аматьорско материалче?

Добави коментар

Водещи новини