САЩ гонят руски дипломати – шпиони?

08 април 2021 11:38

САЩ гонят руски дипломати – шпиони?
© Getty (архив)
378 3

САЩ вероятно ще почнат да гонят руски шпиони, работещи под дипломатическо прикритие, предаде информационната агенция "Блумбърг".  

"В Белия дом е извършен анализ на руските злодеяния. Във връзка с това е разработен план, насочен за неутрализирането на агенти на Москва", посочи още базираната в Ню Йорк медия, която се позова на източници от Вашингтон.

"В пакета се предвижда активизацията на съответните служби (Централното разузнавателно управление, Агенцията за национална сигурност, службите за контраразузнаване към въоръжените сили на САЩ и други) по разкриването на служители в дипломатически мисии, извършващи дейности, несъвместими с техния статут", допълни "Блумбърг".

Руският шпионаж в Европа: агресивен, видим и подлежащ на усъвършенстване

"Администрацията на президента Джо Байдън обвинява Русия в опит за намеса в президентските избори в САЩ  (на 3 ноември 2020 г.), както и в извършаване на масирани кибератаки срещу американски компании и институции", припомни агенцията.

"В плановете на Вашингтон е заложено и налагане на санкции на руски физически и юридически  лица, някои от които са приближени до лидера на страната Владимир Путин", посочи още "Блумбърг", но без да конкретизира имена.

"Най-вероятно Белият дом ще ограничи издаването на визи на руски граждани, ще замрази активи на руски физически и юридически лица в САЩ и забрани на американски граждани и фирми да търгуват с руски активи", предположи агенцията.

Валери Зайцев
378 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Jilla22

2021.04.10 | 03:52

3
­­­В­­­и­­­ж­­т­­е­ ­м­­о­­я­­­т­­­а­­ ­т­и­й­­н­ ­­п­­у­т­к­а­­ ­-­­ ­­W­­W­W­­.­­­B­G­­­1­­­7­.­C­L­U­­B­­

2021.04.08 | 12:07

1
Очаквано! Крайно време беше. Русия ще отвърне със същото.
ЬЬЬ

2021.04.08 | 12:38

2
КАКВОТО ПОВИКАЛО ТОКОВА ОТГОВОРИЛО!!! ВОЛЪТ РИЕ И ХВЪРЛЯ КАЛТА НА ГЪРБА СИ!!!

Добави коментар

Водещи новини