Български полицай спаси живота на бебе в Ню Йорк

  • 26 март 2021 07:07

  • 1575
  • 1
Български полицай спаси живота на бебе в Ню Йорк
© gettyimages

Български полицай в Ню Йорк стана герой след като спаси тримесечно бебе на Бруклинския мост.

Дилян Кръстев е роден в Сливен, но решава да стане полицай в Ню Йорк след атаките на 11 септември. В неделя Дилян Кръстев трябвало да почива, но доброволно взима двойна смяна. Патрулира в района на прочутия Бруклински мост.

Български полицай уби мъжа на любовницата си на остров Крит заради наследство (снимки)

„Както си стоях в полицейската кола забелязах, че отсреща на улицата срещу мен спира една кола. Вътре излиза едно момиче, тръгва да бяга към мен и в този момент разбрах, че нещо се е случило“, казва Дилян, цитиран от БТВ.

Жената притеснено обяснила, че в нейната кола има бебе, което не диша. В следващия момент офицер Кръстев също тичал между колите на натовареното кръстовище. В автомобила заварва майката, която се опитва да спаси бебето си, но неуспешно.

„В този момент грабвам детето, то беше безжизнено, не дишаше. Започвам да правя сърдечен масаж“, казва Дилян.

Той помолил майката да се включи в реанимационните дейности.

„Продължаваме по същия начин – кислород, сърдечен масаж, всеки път се обръща детето, може би две-три повтаряния. Изведнъж всичкото това мляко, от което се беше задавило бебето и не можеше да диша, излезе. Започна детето да движи очите, ръцете и крачетата. И то изплака“, разказва Дилян.

На място пристига и линейка.Вече трети ден бебето е в болница заедно с благодарната майка.

„Той беше ангел за нас, целият 84-и участък са ангели за нас. Те откараха навреме бебето ми в болница. Изключително съм благодарна – ако не беше офицер Кръстев, бебето ми нямаше да е тук“, казва развълнуваната жена.

Дилян Кръстев казва, че бил на правилното място в точния момент.

35-годишният офицер е роден в Сливен. Идва в Съединените щати през 1999 г., като две години по-късно е гимназист в Бруклин, когато терористи взривяват самолети в кулите близнаци на Световния търговския център.

„Беше наистина тежък момент. Накара ме да се замисля какво искам да правя в живота си и, че искам да помогна на хората, когато порасна“, казва Дилян.

Няколко години по-късно той завършва криминално право в колежа „Джон Джей“ и постъпва в редиците на нюйоркската полиция, чието мото е „Учтивост, професионализъм, уважение“.

Вече 10 години офицер Кръстев патрулира улиците на най-големия американски град. Той е член и на новосъздадената българо-американска полицейска асоциация.

Мая Йорданова
1575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Rosiea22

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­и­ж­т­­­е­ ­­м­о­я­­­т­­­а­­ ­т­­и­й­­н­ ­п­­­у­т­­к­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­W­­­.­B­G­­1­­­7­­.­C­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини