САЩ регистрират първите благоприятни резултати от ваксинационната кампания срещу COVID-19

24 март 2021 21:37

САЩ регистрират първите благоприятни резултати от ваксинационната кампания срещу COVID-19
© gettyimages
2061 1

Американските здравни власти представиха днес информация за първите благоприятни резултати от ваксинационната кампания срещу ковид в САЩ, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23498

"Понастоящем отчитаме значителен спад на броя на хората на възраст над 65 години, които имат нужда от спешна медицинска помощ, на фона на ваксинирането на тази възрастова група", заяви днес на пресконференция Рошел Валенски, директорка на американските Центрове за борба и превенция на заболяванията.

Близо 70 процента от хората над 65-годишна възраст в САЩ вече са получили поне една доза от някоя от трите ваксини срещу ковид, одобрени от американските здравни власти. "Изпълвам се с ентусиазъм от темпото на ваксинационната кампания", изтъкна Валенски.

Властите в Маями Бийч затягат ограничителните мерки след нашествието на купонджии

В САЩ вече се правят средно около 2,5 милиона ваксинации срещу ковид на ден. Уважаваният експерт по заразни болести доктор Антъни Фаучи представи резултатите от две проучвания, публикувани в изданието "Ню Ингланд джърнъл ъф медисин", които демонстрират голямата ефективност на ваксините.

Първото проучване се фокусира върху броя на заразените здравни работници в голяма болница в Далас, щата Тексас, за период от месец и половина. От 9000 неваксинирани служители с коронавирус са се заразили 234 (2,61 процента), от 6000 служители, получили една доза от ваксината, с вируса са се заразили 112 души (1,82 процента), а от 8000 служители, получили и двете дози, с вируса са се заразили само четирима (0,05 процента). Второто проучване констатира сходни тенденции в две болници в щата Калифорния.

Фаучи бе попитан от журналисти дали САЩ се приближават до завоя, който ще отведе страна до крайната точка на епидемията от коронавирус и даде предпазлив отговор на този въпрос. "Наближаваме този завой, но остава да видим дали ще можем да го вземем", каза експертът. Съединените щати продължават да регистрират средно по 55 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус на ден. При такива резултати не можем да обявим победа, изтъкна Антъни Фаучи.

https://novini.bg/sviat/us/653001
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23498

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2061 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Bridgeta16

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­­и­­ж­т­­­е­­ ­м­о­­я­т­­а­ ­­т­и­­­й­­н­­­ ­п­­­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­­-­ ­W­­­W­W­­­.­­­B­G­­­1­­7­.­C­­­L­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини