САЩ обмислят намаляване на препоръчителната COVID дистанция

  • 15 март 2021 07:22

  • 666
  • 1
САЩ обмислят намаляване на препоръчителната COVID дистанция
© Getty images

Съединените щати обмислят скъсяване препоръчителната дистанция в борбата с COVID-19, предаде БНР. Водещият експерт Антъни Фаучи заяви, че в момента се разглеждат резултати от ново изследване и скоро може да се стигне до прилагане на различна мярка. 

В момента препоръчителната дистанция е около 2 метра, но по данни от проучване от медицински център в Масачузетс няма съществена разлика в случаите на Covid-19 в училищни системи, в които се спазва около два метра дистанция и такива, които спазват около един метър. 

Фаучи отговори утвърдително на въпрос на Си Ен Ен дали данните означават, че по-малката дистанция в някои случаи е достатъчна. Дистанцията от два метра в момента се използва на глобално ниво като заедно с носенето на маска и редовното миене на ръце се приема за една от работещите мерки при справянето с пандемията.

Ваксинират децата в САЩ срещу COVID-19 в началото на 2022 година?

Една промяна в изискването може да улесни училищата, които са под натиск да отворят възможно най-скоро. Това също може да помогне на бизнеси и на спортни арени, които търсят варианти за реорганизация на пространството си. 

САЩ са страната с най-много смъртни случаи от COVID-19, но през тази години се забелязва спад на починалите от вируса. Тенденцията заедно с информации за милиони ваксинирани е обнадеждаваща за Фаучи. 

Епидемиолог: Американците ще носят маски и през 2022 г.

Водещият експерт също изрази учудване от допитване, показващо, че голяма група от гласувалите за бившия президент Доналд Тръмп не искат да се ваксинират. За Ен Би Си Фаучи критикува за пореден път политизирането на теми за здравето.

Самият Тръмп призова наскоро пред консервативна аудитория всеки да се ваксинира, но той не участва в кампания с други президенти, призоваващи към ваксинация. Фаучи определи това като „озадачаващо.“ 

За експерти, цитирани „Вашингтон пост“ въпросът дали САЩ ще достигнат „стаден имунитет“ посредством ваксини поражда притеснения. За това е необходимо между 75 и 85 процента от населението да бъде ваксинирано.

Последвайте канала на

Novini.bg
666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Nataliea20

2021.04.10 | 03:55

1
­В­­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­­м­­­о­­я­­­т­­­а­­ ­­­т­и­­­й­н­ ­п­­у­­т­к­а­­ ­-­ ­­W­­W­W­­.­B­G­1­7­.­C­­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини