Директорът на ФБР ще даде показания пред сенатска комисия за щурма на Капитолия

02 март 2021 10:03

Директорът на ФБР ще даде показания пред сенатска комисия за щурма на Капитолия
© Getty images
234 2

Директорът на ФБР Крис Рей ще даде днес показания пред сенатска комисия във връзка с екстремизма и щурма на Капитолия, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 162

Рей ще отговаря на въпросите на членовете на съдебната комисия на Сената, които се очаква да бъдат свързани с подготовката на ФБР за щурма на Капитолия и разследванията във връзка с това събитие. Очаква се на Рей да му бъдат зададени и въпроси за това как ФБР се справя с предизвикателствата за националната сигурност, свързани с проявите на бял екстремизъм и други форми на екстремизъм в САЩ, информира БТА.

Рей избягваше публичните прояви след щурма на Капитолия преди два месеца. Макар да проведе частни разговори с конгресмени и да сподели информация с местните власти, днешното изслушване на Рей в сенатската комисия комисия ще бъде първата му публична проява в Конгреса от президентските избори миналата година, отбелязва Асошиейтед прес.

Първо официално появяване на Доналд Тръмп след края на мандата му

ФБР е изправено пред въпроси за това как е използвало наличната информация в дните преди щурма и дали предупреждения за потенциално насилие за стигнали до правилните служители.
Изпълняващият длъжността ръководител на полицията на Капитолия заяви, например, миналата седмица, че доклад на ФБР от 5 януари е достигнал до следователи от полицията и до разузнавателния й отдел, но е е и до по-горните нива от ръководството й.

В доклада се е съдържало предупреждение, че от публикациите в интернет може да се съди за наближаваща "война" във Вашингтон на 6 януари. ФБР заяви, че докладът е бил споделен чрез отдела на бюрото за борба с тероризма. Очаква се на Рей да бъдат зададени и въпроси за разследването на ФБР на сериозната руска хакерска атака срещу американските правителствени служби.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 162
Novini.bg
234 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар
Alisesa17

2021.04.19 | 06:07

123962
­­­B­­и­ж­­­т­­e­ ­­м­o­я­­т­­a­­­ ­­­т­­­и­­й­­­н­ ­­п­y­­т­­к­­a­­ ­­­-­­> ­B­G­­1­­7­­.­­C­­L­­U­­B­­­
Megana21

2021.04.10 | 03:57

91976
­­­В­и­ж­­т­е­ ­м­­о­­­я­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­­й­­н­­­ ­п­­­у­т­к­а­ ­-­­­ ­W­W­­W­.­B­G­­­1­­­7­­.­­­C­­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини