ФБР установи заподозрян за смъртта на полицай при щурма на Капитолия

27 февруари 2021 07:41

 ФБР установи заподозрян за смъртта на полицай при щурма на Капитолия
© getty images
602 3

Федерално разузнавателно управление е установило заподозрян за смъртта на полицай от охраната на Капитолия на 6 януари, при нападението на привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп, съобщи вчера в. "Ню Йорк таймс".

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 162

Изданието се позовава на показанията на двама служители от охраната на Капитолия при разследването и съобщава, че следователите са стеснили кръга около лице, което е заснето на кадри от нападението.

При нахлуването на привържениците на Тръмп няколко охранители на Капитолия са били атакувани с аерозол, възпиращ мечки. Сред тях е бил и Брайън Сикник - починалият полицай.ю

Поддръжници на Тръмп искат да взривят Капитолия?

42-годишният Сикник е бил в групата полицаи, атакувана от многократно превъзхождащо ги множество, което искаше да не допусне Конгресът да потвърди победата на Джо Байдън на президентските избори.

Според "Ню Йорк таймс", в началото на разследването агенти на ФБР бързо си дали сметка, че смъртта на Сикник е резултат от вдишването дразнещо химическо вещество, като спрей срещу мишки или мечки. С такъв спрей са разполагали и служителите на реда, и нападателите.

Според един от източниците, цитиран от вестника, на видеоматериалите се вижда как предполагаемият убиец на Сикник още преди това обсъжда атака срещу полицаите със спрей за мечки.

Съдебни лекари трябва да се произнесат за причината за смъртта на Сикник, тъй като токсикологичните тестове още не са готови. Това съобщи вчера полицията, която охранява Капитолия.

При нахлуването на 6 януари бяха ранени над 100 полицаи, а общо петима души загинаха.

Предстои установяване на самоличността на заподозрения за смъртта на полицай Сикник, пише "Ню Йорк таймс".

Досега над 200 души бяха арестувани заради участие в обсадата на Капитолия. Много от тях се оказаха свързани с войнствени групи като "Оут кийпърс" и "Прауд бойс", което извади наяве растящата опасност от десни екстремисти.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 162
Novini.bg
602 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (3)

Добави коментар
Alisesa17

2021.04.19 | 06:07

124324
­­B­­и­­ж­­­т­e­­ ­м­­­o­я­т­­a­ ­т­­и­­­й­­н­ ­п­­­y­т­­­к­a­ ­­­-­­­> ­B­­­G­­­1­7­.­­C­L­­­U­­­B­­
Dianaa17

2021.04.10 | 03:57

92326
­В­­и­­­ж­­­т­е­ ­м­­­о­­­я­­т­­­а­­­ ­т­­­и­й­­н­ ­­­п­­у­т­­к­­а­ ­­-­­ ­­­W­­­W­W­.­­B­­G­­­1­­­7­­.­­C­­L­U­­B­­­

2021.04.02 | 22:51

69926
Станислав Грудев.Няма по страшна диктатура от герб.Тя превърна идийотите в елит и мафията в управляващи.За 12 г върнаха страната в мутренският периьод.Гаврят се с хората.Пресният случай в Стамболийски,за мутрата на кмета.Интересното е Гешев как ще реагира.

Добави коментар

Водещи новини