Дават федерална помощ на бедстващите в Оклахома

18 февруари 2021 20:14

Дават федерална помощ на бедстващите в Оклахома
© gettyimages
464 2

Президентът на САЩ Джо Байдън е одобрил искането на губернатора на Оклахома Кевин Стит щатът да бъде обявен за бедстващ заради зимната буря, съобщи днес Белият дом, съобщава БТА.

Това означава, че федералната агенция за справяне с извънредни ситуации ще координира помощта за градове, окръзи и племена, страдащи от ниските температури и липсата на електричество, включително и финансова подкрепа и осигуряване на подслон за нуждаещите си.

Леден апокалипсис в САЩ

В североизточните щати вали сняг, като утре се очаква в щатите Ню Джърси и щата Ню Йорк снежната покривка да достигне над 20 см. Зимната буря, съпроводена от дъжд, е причинила заледявания в някои райони, поради което най-малко три центъра за ваксинация в Ню Джърси са затворени.

Записаните часове за ваксинация ще бъдат пренасрочени през следващите дни, каза губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи. Той е разпоредил офисите на щатското правителство да бъдат затворени, освен за извършване на съществени дейности.

В щата са ограничени пътуванията по магистралите с търговска цел, а хората са приканени да си стоят у дома и да гледат "хубави филми".

Мая Йорданова
464 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lisaa23

2021.04.10 | 03:58

2
­­­В­­­и­ж­­­т­­­е­­­ ­м­о­­я­­­т­­а­­ ­­­т­и­­й­­н­­­ ­­­п­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­W­­­W­.­­B­­G­1­7­.­­C­­L­­U­­­B­­
SONI

2021.02.18 | 21:00

1
TAKA E KATO SI NIAMAT SEVEREN POTOK 2

Добави коментар

Водещи новини