Адвокат загърби Тръмп

17 февруари 2021 09:58

Адвокат загърби Тръмп
© Getty (архив)
278 1

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф (Руди) Джулиани, който през последните години е бил адвокат на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп, вече не е юридически представител на политика, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 162

"Господин Джулиани вече не е част от екипа на четиридесет и петия американски държавен глава. Той вече не представлява господин Тръмп", това е казал говорителят на бившия стопанин на Белия дом Джейсън Милър.

Джулиани (стоял начело на Ню Йорк от 1994 до 2001 г.) е подкрепил Тръмп по време на кандидат-президентската му кампания през 2016 г.  Той е станал част от юридическия екип на държавния глава през 2018 г. Адвокатът е бил в основата на делата, с които Тръмп се е опитал да оспори резултатите от вота за президент на 3 ноември 2020 г. в няколко щата.

Джулиани също е подготвял материалите на защитата на Тръмп по време на изслушванията за импийчмънт през тази година, завършили с оправдаването на Тръмп.

По-рано председателят на комисията по вътрешна сигурност в Камарата на представителите (долната камара на парламента във Вашингтон) демократът от щата Мисисипи Бени Гордън Томпсън е завел иск в столичен съд срещу Тръмп и Джулиани.

Законодателят е обвинил двамата в подстрекателство към насилие във връзка с размириците в Капитолия на 6 януари.

Спецкомисия разследва щурма на Капитолия

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 162
Валери Зайцев
278 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Ebonya19

2021.04.10 | 03:58

93906
­­­В­­и­ж­т­­е­­­ ­­­м­о­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­­­и­­­й­­­н­ ­­п­­у­­т­­­к­­а­­ ­-­­­ ­W­W­­W­­­.­­B­­­G­­­1­7­­.­C­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини