Заради спорния си мандат Тръмп наруши една от традициите в САЩ

  • 06 февруари 2021 06:38

  • 2938
  • 6
Заради спорния си мандат Тръмп наруши една от традициите в САЩ
© Getty Images (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в не смята, че предшественикът му Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския трябва да има достъп до разузнавателни брифинги "заради непредсказуемото си поведение" и опасението, че може да разгласи информация, заяви демократът в интервю за Си Би Ес, цитирано от Ройтерс.

,,Мисля, че не'', каза Байдън в отговор на въпрос на водещия на предаването на Си Би Ес "Вечерни новини" (Evening News) Нора О'Донъл дали републиканецът Тръмп следва да получава брифинги. Бившите президенти на САЩ традиционно получават известен брой разузнавателни брифинги, въпреки че са престанали да заемат поста.

Тръмп често очерняше разузнавателната общност и по време на престоя си в Белия дом не беше известен с участия в дълги брифинги, отбелязва Ройтерс. Той също така се усъмни в американските разузнавателни данни, показващи, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г.

Вестник от САЩ: Дали Байдън ще изпълни план на Тръмп?

През новата седмица срещу републиканеца ще започне втори процес за импийчмънт, този път за подстрекаване на метеж на Капитолия с призива си към хората да се борят срещу резултатите от изборите на 3 ноември, които той загуби, Байдън каза, че мнението му, че Тръмп не трябва да получава брифинги, не е свързано с безредиците на Капитолия.

Заради непредсказуемото му поведение е, няма нищо общо с метежа, каза президентът, докато се аргументираше.

Помолен да коментира кое е най-голямото му опасение, свързано с това Тръмп да получава класифицирана информация, Байдън се замисли.

,,Не бих искал да спекулирам. Просто смятам, че няма нужда той да разполага с разузнавателните брифинги. Какво е ползата за него от тези разузнавателни брифинги? Какво въздействие има изобщо той, освен факта, че може да се изпусне и да каже нещо?'', заяви Байдън.

Тръмп като никога е дискретен, обаче продължава да е силно влиятелен

Белият дом сподели преди това, че въпросът се обмисля.

Тръмп прекара месеците след изборите в оспорване на резултатите в съда и отправяне на неоснователни твърдения за масови изборни фалшификации. Той не присъстваше на официалната церемония за встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари заедно с другите бивши американски президенти и вместо това замина за Флорида, където е установил постпрезидентския си офис, отбелязва БТА.

В интервюто за Си Би Ес Байдън добави, че не очаква, че в законопроекта за финансово подпомагане срещу последиците от COVID кризата на стойност 1,9 трилиона долара да бъде включено и предложението му минималната работна заплата да бъде рязко повишена на 15 долара на час.

Предполагам, че няма да бъде вътре. Но пък смятам, че трябва да имаме минимална работна заплата, която сама по себе си да бъде 15 долара на час, заяви той.

Същевременно добре осведомени източници съобщиха за Ройтерс, че Байдън възнамерява да увеличи тавана за прием за бежанци в САЩ за настоящата фискална година на 62 500 души от исторически ниските нива от 15 000 души сега, определени от Тръмп. По думите на източниците тези пренасочвания ще отворят места за 22 000 бежанци от Африка, 6000 от Източна Азия, 4000 от Европа и Централна Азия, 5000 от Латинска Америка и Карибите и 13 000 от Южна Азия. На разположение ще бъдат и още 12 500 непренасочени места.

САЩ ще приемат повече бежанци

Това става, след като Байдън подписа указ за промяна в процедурите за бежанците в САЩ. Той заяви, че възнамерява да определи таван от 125 000 души за приема на бежанци за фискалната 2022 г., която започва на 1 октомври.

Последвайте канала на

Novini.bg
2938 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.02.06 | 17:54

6
ТРОЯНСКИЯТ КОН НА РУСИЯ Е ВЕЧЕ ИЗХВЪРЛЕН!

2021.02.06 | 13:12

5
Заглавието е верно. Тръмп наруши традицията: По време на мандата си не започна нито една война.
Какво значение има?

2021.02.06 | 10:25

4
Тръмпи не ги четеше и като ги получаваше, сега за какво са му?

2021.02.06 | 08:07

2
Диментният Байдън, който не си знае внуците ще разруши Америка!

2021.02.06 | 09:00

3
Щото пък Доналд Дък не ги направи посмешище за всички. Решетников ти ли си бе?

2021.02.06 | 07:29

1
байдън разрушава америка с всеки изминал ден

Добави коментар

Водещи новини