Байдън ще говори за външната си политика в Държавния департамент

  • 04 февруари 2021 06:50

  • 440
  • 1
Байдън ще говори за външната си политика в Държавния департамент
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще говори в най-общи линии за външната си политика при посещението си в Държавния департамент утре, без да навлиза в подробности за нея, каза говорителката на Белия дом Джен Саки, цитирана от Ройтерс.

Саки повтори, че Байдън смята, че САЩ трябва да работят в тясно сътрудничество със свои съюзници по проблема с Китай, цитира БТА.

Не третирайте Китай като стратегически съперник, призова китайският посланик в САЩ

Байдън и лидери на демократите в Сената са изразили съгласие, че е необходимо бързо придвижване на спасителните индивидуални помощи по 1400 долара за американците в борбата с предизвиканата от Ковид-19 икономическа криза, каза Саки.

Байдън и сенаторите демократи са на мнение, че гласуването на тези помощи трябва да е подкрепено и от двете партии. Байдън предлага спасителен план за коронавируса в размер на 1,9 трилион долара, но републиканците предлагат план за под половината от тази сума.

Байдън днес изрази очакване, че може да получи подкрепа от някои републиканци за този свой план, предаде Франс прес.

Превратът в Мианма - деликатен тест за продемократичната дипломация на Джо Байдън

Дори и това да не стане, демократите може да решат да приемат плана сами. Вчера в Сената вече беше гласувана процедура, която може да даде възможност за приемането на този план с обикновено мнозинство, а не с 60 гласа от 100, каквато е нормалната процедура.

Това би позволило бързо приемане на текста, тъй като демократите имат 50 места в Сената, а при равен брой гласове вицепрезидентката Камала Харис има решаващия глас като председател на Сената.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Angelaa20

2021.04.10 | 04:00

1
­­В­­­и­­­ж­­т­е­­­ ­м­о­­я­­т­­­а­ ­­­т­­и­­­й­н­­­ ­­­п­у­­­т­­к­­­а­­­ ­-­ ­­­W­­­W­­W­­­.­B­­G­­1­7­.­C­L­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини