Д-р Фаучи: Колективният имунитет в САЩ трябва да бъде достигнат до началото на есента

28 януари 2021 15:25

Д-р Фаучи: Колективният имунитет в САЩ трябва да бъде достигнат до началото на есента
© Getty Images/Guliver
296 1

Главният медицински съветник на Белия дом д-р Антъни Фаучи заяви в четвъртък, че има списък с приоритети, когато става въпрос за ваксинацията срещу COVID-19, но подчерта, че "когато стигнете до точката, когато вече сте се погрижили за тези приоритетите и всъщност можете да позволите на всеки да се ваксинира, няма да е необходимо да сте в тази приоритетна група", предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20384

Той смята, че този сценарий вероятно ще се случи през април, но че колективният (стадният) имунитет може да бъде достигнат до началото на есента и че това би означавало около 70 до 80% от населението. Д-р Фаучи също така добави, че ще той би останала предпазлив по отношение на посещенията на семейството дори след получаване на COVID ваксината.

Антъни Фаучи отново подчерта, че смята, че "двойното маскиране" има смисъл, защото това означава по-добра превенция на вирусите.

Фаучи изрази облекчение, че повече няма нужда да противоречи на президента на САЩ

"Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) непрекъснато оценява това. В момента препоръките за това не са се променили. Наистина трябва да подчертаем, че първото нещо, което искаме да направим, е да се уверим, че всички постоянно носят маски. Ако обаче имате двойна бариера, здравият разум ви казва, че две (маски) е по-добре от една, но официалната препоръка, която може да се промени, все още е всеки да носи маска", посочи д-р Фауч пред National Public Radio (NPR).

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20384

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
296 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
тоя смешник

2021.01.28 | 17:31

141492
дето му биха "ваксината" в лявата ръка, ама го болеше дясната :)

Добави коментар