Американец, заплашвал Тръмп, влезе в затвора

28 януари 2021 10:47

Американец, заплашвал Тръмп, влезе в затвора
© Getty (архив)
241 0

На 9 години затвор е бил осъден жител на американския щат Кънектикът, заплашвал бившия президент на страната Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Според официалното съобщение на прокуратура в щата 53-годишният Гари Джоузеф Грейвъл се е признал за виновен по седем обвинения. Едно от тях е било отправяне на заплахи към действащ държавен глава на Съединените американски щати.

Грейвъл през лялото на 2013 г. е бил осъден на 70 месеца лишаване от свобода за изпращане на писма със заплахи, но излязъл предсрочно през 2015 г. През 2018 г. той е нарушил правилата за освобождаване и изпратил няколко писма със смъртни закани и  бял прах, за който е твърдял, че са били спори на сибирска язва.

Пратките са били получени в Белия дом, съдилища, затвори, международното летище в щата Върмонт, банка в град Бристъл (Кънектикът) и религиозни организации. Той е бил разкрит и задържан през септември 2018 г.

Съдът вчера е постановил, че мъжът трябва да изтърпи наказание от 9 години в затворническа болница. Осъденият е бил диагностициран с хронично психическо разстройство.

Валери Зайцев
241 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар