Борислав Цеков: В САЩ се връща интервенционизмът

  • 25 януари 2021 13:38

  • 1507
  • 3
Борислав Цеков: В САЩ се връща интервенционизмът
© Getty images

„Хиперактивността в първите дни иска да покаже, че САЩ имат енергичен нов президент, който ще следва дневния ред, заради който беше избран“. Това каза пред БНР Борислав Цеков, доктор по конституционно право. 

По думите му няма нищо неочаквано в указите, които подписва Джо Байдън, защото „той си кара по конспекта на Демократическата партия“. 

„Прави впечатление от икономическа гледна точка, че първите му укази предизвикват широко недоволство. Ако забрани нефтодобива и добива на природен газ върху федерални земи, това означава ликвидация на повече от 1 млн. работни места... Противоречиви мерки, уж социални, с негативен социален ефект. Намаляване на работни места, удряне върху джобовете на уязвимите слоеве. Много пропаганда и конкретни действия за джендър идеологията. Един от първите му укази беше да позволи на мъжете, които се смятат за жени, и жените, които се смятат за мъже, да влизат в тоалетните на пола, който си приписват“. 

Ню Йорк таймс: Разделенията в Сената се втвърдяват

Цеков допълни: „Има нещо много важно за външната политика - типичният за Демократичната партия интервенционизъм започва да се очертава. Във външната политика се връщат хора от времето на Обама... Връщаме се към агресивната реторика и експанзивното действие на международната арена“. 

Според него, ако мине в Конгреса, новата данъчна реформа в САЩ ще увеличи данъците до много високи нива, а това ще смачка икономиката и ще затрудни бизнеса. 

Novini.bg
1507 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ръб

2021.01.26 | 21:23

3
Всяка империя има своя край, в началото на края сме САЩ, да приключат като фактор в света.

2021.01.25 | 14:09

2
БОРИСЛАВ ЦЕКОВ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.
демокрация

2021.01.25 | 14:05

1
демокрация е да те управлява дърт педефил и млада циганка

Добави коментар

Водещи новини