COVID-19 плъзна сред войниците, охранявали Вашингтон

  • 23 януари 2021 10:26

  • 1057
  • 1
COVID-19 плъзна сред войниците, охранявали Вашингтон
© Getty Images, архив

Между 100 и 200 членове на Националната гвардия на САЩ, разположени във Вашингтон, за да гарантират сигурността по време на инаугурацията на Джо Байдън, са дали положителен резултат на теста за коронавируса, предаде Ройтерс, като се позова на американски представител, пожелал да запази анонимност.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 205

Броят може да се увеличи, но все пак е малък процент от разположените в последните няколко дни в града 25 000 военни от Националната гвардия. Същевременно решението да се превърне подземен паркинг в спално помещение на военните от Националната гвардия, защитаващи американския Конгрес, породи полемика, предадоха световните агенции.

Процесът за импийчмънт на Тръмп ще започне на 8 февруари

Част от военните, разположени в столицата след щурма на Конгреса на 6 януари, имаха обичая да си почиват в коридорите на сградата, седнали на земята или на походни легла. Но миналия четвъртък след церемонията по полагане на клетва от Байдън и подновяване на пленарните заседания военните бяха настанени в близък подземен паркинг. Кадри от това импровизирано убежище, в което достъпът до интернет бил ограничен, както и до тоалетни и до електрически контакти, породи гнева на конгресмени от двата политически лагера. Веднага военните бяха върнати в сградата на Конгреса.

Първата дама Джил Байдън пък направи изненадваща визита на група военнослужещи на пост пред Конгреса. Тя им раздаде сладкиши и припомни, че военните от Националната гвардия винаги ще имат специално място в сърцето на всички от семейство Байдън.

Последвайте канала на

Novini.bg
1057 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ело

2021.01.23 | 15:16

1
Ако сте забелязали войниците които охраняваха ( около 25 хиляди) лежаха вътре в сградата върху мрамора или гранит (една част) както се знае то е студен няма значение лято ли е или зима. Не разбрах тези каубоите акъла им не стига за най елементарното - подвижни сглобяеми легла или направен от специален материя не пропуска студ, влага и в същото време се е много лек издръжлив не се мокри навива се във вид на цилиндър и е много удобен за носене. ( даже в Африка в Танзания армията им ползва подобно нещо) .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини