Авиокомпаниите са против задължителна карантина за пристигащите в САЩ

  • 23 януари 2021 06:27

  • 768
  • 0
Авиокомпаниите са против задължителна карантина за пристигащите в САЩ
© Getty Images, архив

Групи, представляващи американската пътническа индустрия и авиокомпаниите, се противопоставиха на задължителната карантина, въведена за пътниците, пристигащи от чужбина в САЩ, предаде Ройтерс. Мярката бе една от първите, обявени от новия президент Джо Байдън. Тя влиза в сила във вторник и съдържа и изискване за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавируса, направен до три дни преди пътуването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Според Aмериканската pътническа асоциация, представляваща хотелите и авиокомпаниите, задължителните тестове елиминират нуждата от карантина на завръщащи се пътници. Според Асоциацията мярката за карантина ще бъде много трудна за прилагане.

На пресконференция вчера говорителката на Белия дом Джен Саки не каза какви действия ще предприеме администрацията, за да приложи изискванията за карантина.

Британският щам на COVID-19 е 30% по-смъртоносен и 56% по-заразен

Групата Еърлайнс фор Америка, представляваща големите авиокомпании, отделно изрази надежда, че Белият дом ще признае, че тестовете могат да се използват за безопасно възобновяване на полетите без въвеждане на карантина, която е трудна за прилагане и често пъти е неефективна.
Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията препоръчват 7-дневна карантина за пътниците, пристигащи със самолет в САЩ, след като са били тествани за коронавируса.

Байдън също така поръча на федералните агенции да въведат носене на маски за междущатски пътувания с влак, автобус или самолет. Допълнителни мерки за вътрешните пътувания биха могли да включват и тест за коронавируса, преди вътрешни полети, предаде БТА.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини