Джо Байдън подписва укази за временно финансово облекчаване на милиони американци

22 януари 2021 14:10

Джо Байдън подписва укази за временно финансово облекчаване на милиони американци
© Getty images
882 0

Президентът Джо Байдън планира да издаде в петък нови изпълнителни заповеди, за да осигури временна мярка за финансово облекчение на милиони американци, докато Конгресът на САЩ започва да обсъжда антикризисния пакет за 1,9 трлн. долара, целящ да помогне на засегнатите от коронавирусната пандемия, съобщава агенция Асошиейтед прес .

Двата указа, които се очаква Байдън ще подпише, ще увеличат помощта за храни, ще защитят търсещите работа от безработица и ще проправят пътя федералните служители и подизпълнители да получават минимално възнаграждение от 15 долара на час, предаде БНР.

"Американският народ не може да си позволи да чака“, каза Брайън Дийс, който е новия директор на Националния икономически съвет на Белия дом. "Толкова много хора са на ръба. Те се нуждаят от помощ и ние се ангажираме да направим всичко възможно, за да предоставим тази помощ възможно най-бързо".

Инаугурацията на Байдън е била по-гледана по телевизията от тази на Тръмп

Дийс подчерта, че новите укази не заместват допълнителния финансов стимул, който според Джо Байдън е необходим извън вече одобрената помощ от 4 трилиона долара, включително 900 милиарда долара, одобрени от Конгреса през декември 2020 г.

Novini.bg
882 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар