Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс 1:0

Ще смени ли Байдън и директора на ФБР?

22 януари 2021 07:50

Ще смени ли Байдън и директора на ФБР?
© Getty Images/Guliver - Кристофър Рей
535 1

Новият президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще остави Кристофър Рей на поста директор на ФБР, съобщи Белият дом, предаде ДПА.

Конгресменът Адам Шиф, председател на Комисията по разузнаване на Камарата на представителите, изрази задоволство от решението на Байдън да запази Рей, който беше назначен от предишния президент Доналд Тръмп през 2017 г. и до изтичане на срока на мандата му остават шест години.

Конгресмени призоваха ФБР да започне разследване срещу Тръмп

"Кристофър Рей стана директор на ФБР в момент на огромни сътресения за Бюрото и страната и той служи с голям професионализъм и почтеност", се казва в изявление на Шиф.

Новината беше съобщена на втория ден от мандата на Байдън, когато номинираният от Байдън за министър на транспорта Пийт Бутиджидж се яви пред сенатската комисия по търговията.

На изслушването той препоръча инвестиции в железопътната система на САЩ и заяви, че "погрешната политика и пропуснатите възможности в транспорта могат да засилят расовото и икономическото неравенство, като разделят или изолират кварталите".

Човек на Тръмп зове да се отрежат главите на Фаучи и шефа на ФБР и да се набият на кол

Ако номинацията му бъде утвърдена, той ще стане първият член на правителство в историята на САЩ, който не крие, че е хомосексуалист. Номинацията му изглежда има подкрепата и на двете партии, отбелязва ДПА.

Досега Сенатът е утвърдил само една от номинациите на Байдън, тази на новия директор на националното разузнаване Аврил Хейнс. През идните дни се очаква да бъдат гласувани номинациите на Байдън за министър на финансите и държавен секретар.

Радина Лазарова
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.22 | 09:14

1
Novini.bg е цензориран сайт за жълто-кафяви новини . Хората , които аботят за този сайт сте едни боклуци , Тролът и модераторът ви рано или късно ще бъдат намерени къде живеят и ще платят с живота си за помията с която тровят съзнанито на хората . Ще те убия педepacтки трол , помни ми думата ще намеря къде живееш и кой си дето пишеш тролските коментари .

Добави коментар

Водещи новини