Пътуващите за САЩ със самолет трябва да си направят тест и да останат под карантина

22 януари 2021 06:31

Пътуващите за САЩ със самолет трябва да си направят тест и да останат под карантина
© Getty Images, архив
921 2

Американският президент Джо Байдън разпореди всеки, който пътува за САЩ със самолет, да си направи тест за коронавирус, преди да се качи на борда и да остане под карантина след пристигането си, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20339

"Заради новите варианти на ковид, за които научаваме, въвеждаме нова мярка за хората, пристигащи със самолет в САЩ от други страни", каза Байдън в реч, в която обяви плана на правителството си за борба с коронавируса.

"В допълнение към носенето на маски, всеки, който идва в САЩ със самолет от друга страна, ще трябва да се изследва, преди да се качи на самолета, и да остане под карантина, когато пристигне в Америка", добави Байдън.

"Нашата национална стратегия е изчерпателна, тя се основава върху науката, а не върху политиката, основава се върху истината а не върху отричането", каза президентът.

Д-р Фаучи: САЩ остават в СЗО, могат да се присъединят към инициативата COVAX

"Планът ни започва с агресивна, безопасна и ефикасна имунизационна кампания, за да изпълним целта си да инжектираме 100 милиона дози ваксина през първите 100 дни от управлението ни", допълни той.

Байдън предупреди, че следващия месец САЩ вероятно ще достигнат 500 000 смъртни случая на болни от КОВИД-19.
Новият президент подписа редица укази, за да приведе в действие стратегията за борба с коронавируса на своето правителство. Те целят ускоряване на производството на ваксини, на тестването, подпомагане на изследванията за нови видове лечение, събиране и анализ на данни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20339

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
921 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар

2021.01.22 | 06:36

132677
А за янките дето идват тука има ли?

2021.01.22 | 08:17

132725
То колко българи по паспорт дойдоха, които иначе за нищо на света не биха дошли(както казват те в "лайняната България"), ти за янките се притесняваш! Дойдоха да се правят на умници и да ни дават наклон в живота!

Добави коментар