Байдън подписа първи укази като президент, отменяйки политики на Тръмп

21 януари 2021 07:17

Байдън подписа първи укази като президент, отменяйки политики на Тръмп
© Getty Images/Guliver (архив)
3898 0

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в подписа 15 указа след встъпването си в длъжност, отменяйки политики на своя предшественик Доналд Тръмп и предприемайки първи ходове във връзка с пандемията от коронавирус и климатичните промени, предадоха световните агенции.

В първия си ден като президент Байдън издаде изпълнителни заповеди за връщане на САЩ към Парижкото споразумение за климата и за задължително носене на маски във федералните сгради и на федерални земи.

Кой ще е първият лидер, на когото ще позвъни Байдън?

При подписването на няколко указа пред репортери в Овалния кабинет той заяви, че "няма време за губене", предаде БТА.

"Някои от изпълнителните действия, които ще подпиша днес, ще помогнат да се промени ходът на кризата с КОВИД, ще се борим с климатичните промени по начин, по който не сме действали досега, и ще се стремим към напредък към расово равенство и оказване на подкрепа на други общности, които не са получавали подходящо отношение", каза президентът.

Байдън разпореди отмяна на разрешението за изграждане на нефтопровода "Кийстоун Екс Ел".

Той също така отмени обявеното от Тръмп извънредно положение, помогнало за финансиране на строителството на стена по границата между САЩ и Мексико, и сложи край на забраната за пътуване, засягаща някои страни с преобладаващо мюсюлманско население.

Радина Лазарова
3898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини