Обстановката около сградите на Конгреса на САЩ и на щатските събрания е спокойна

  • 20 януари 2021 21:08

  • 322
  • 2
Обстановката около сградите на Конгреса на САЩ и на щатските събрания е спокойна
© gettyimages

Обстановката пред строго охраняваните сгради на Конгреса на САЩ и на законодателните събрания на отделните щати беше спокойна, докато Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в полагаше клетва като президент на САЩ, съобщи БТА.

Във Вашингтон е имало няколко отделни ареста, но нищо по-сериозно. По улиците около Конгреса пазеха военнослужещи, екипирани за борба с безредици.

Джо Байдън: Ще бъда президент на всички американци

Празните улици наоколо бяха отцепени с бронирани машини и бетонни блокове. Байдън положи спокойно клетва като президент, две седмици след като размирни привърженици на Тръмп обсадиха Капитолия.

По-малко от десетина протестиращи се появиха пред законодателното събрание в Конкорд, Ню Хемпшър, и Лансинг, щата Мичиган. Един-единствен демонстрант стоеше с плакат с надпис "Да направим Америка отново велика" пред загражденията около щатския Конгрес на Калифорния в Сакраменто, докато всички входове на сградата се охраняваха от десетки полицаи и военнослужещи от Националната гвардия.

Пред Капитолия на Небраска в Линкълн имаше трима протестиращи, един от които развяваше знаме, на което пишеше "Байдън не е президент". За отцепване на улиците около Капитолия в столицата на Джорджия Атланта бяха използвани боклукчийски камиони, затворнически автобуси и други държавни автомобили, но протестиращи нямаше.

Мая Йорданова
322 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.21 | 08:24

2
Това на снимката е щатският капитол на щата Мисури, в Джаксън сит, столицата на Мисури. Затова е празно и свободно. Сградата наподобява тази на конгреса във Вашингтон.

2021.01.20 | 22:15

1
А спокойна, тогава защо има по-голяма армия от Българската там!?

Добави коментар

Водещи новини