Байдън и Харис отбелязаха Деня на Мартин Лутър Кинг

19 януари 2021 06:49

Байдън и Харис отбелязаха Деня на Мартин Лутър Кинг
© Getty Images/Guliver (архив)
344 5

Избраните за президент и вицепрезидент на САЩ, Джо Байдън и Камала Харис, се включиха в проекти, свързани с Деня на Мартин Лутър Кинг - в момент, когато пълната с войници и изплашена столица Вашингтон се подготвя за встъпването им в длъжност, което ще протече при засилени мерки за сигурност, предаде Асошиейтед прес.

Байдън и съпругата му Джил се присъединиха към дарителите на паркинг на кухнята за бедни във Филаделфия на "Филабънданс" - организация, раздаваща храна на нуждаещи се, и помогнаха да се напълнят 150 кутии с пресни плодове и трайни продукти.

Докато Байдън и Харис си взеха почивка от подготовката си за инавгурацията утре, за да почетат убития борец за граждански права, оттеглящият се президент Доналд Тръмп остана извън фокуса на общественото внимание в Белия дом за шести пореден ден.

Предишни години Тръмп отбелязваше датата с необявени посещения на мемориала на Мартин Лутър Кинг, но подобна визита тази година не се очаква, още повече предвид това, че американската столица е опасана с пътни блокади и заграждения, отбелязва АП.

Наследството на Мартин Лутър Кинг

Ораторите на тазгодишните чествания на Мартин Лутър Кинг в родния му град Атланта, щата Джорджия, призоваха за отхвърляне на насилието, след една турбулентна година на смъртоносна пандемия, протести срещу системния расизъм в САЩ и разделящи избори, чиято кулминация бе щурмът на Капитолия, предаде БТА.

"Това отбелязване на Деня на (Мартин Лутър) Кинг идва не само идва във време на голяма опасност и физическо насилие, то идва и по време на вербално насилие - какво казваме и как го казваме", заяви пастор Бърнис Кинг, дъщеря на убития правозащитник, и добави: "Това честно казано е излязло от контрол и се нараняваме много един друг."

Последен ден на Тръмп в Белия дом: центърът на Вашингтон прилича на укрепен лагер

Бърнис Кинг каза, че жертвите на пандемията, продължаващото възмущение от убийствата на невъоръжени чернокожи и окървавеният щурм на Капитолия от привърженици на Тръмп подчертават спешната необходимост от постигане на това, което баща й е наричал "любима общност" - свят, в който конфликтите се решават без насилие, а състраданието диктува политиката.

Радина Лазарова
344 5

Свързани новини

Коментари (5)

Добави коментар
Драган

2021.01.19 | 08:47

128715
Направете връзка, колко години е политик и колко са убитите последователи на Мартин, а Кенеди, а брат му и т.н. Тоя си е еврейски езуит.
Васко Р. Младич

2021.01.19 | 08:41

128708
Еврейски каца

2021.01.19 | 08:26

128689
МАДАМ КЕЦА
Васко Р. Младич

2021.01.19 | 08:13

128675
Чифутски пионки
Новият американски де.бил

2021.01.19 | 08:04

128671
да вземе да си запише имената на внучките си, за да не се излага публично. САЩ - страна на кретените, да живее Русия.

Добави коментар

Водещи новини