Искали да продадат свития лаптоп на Нанси Пелоси в Русия?

  • 18 януари 2021 13:11

  • 786
  • 0
Искали да продадат свития лаптоп на Нанси Пелоси в Русия?
© Getty (архив)

Федералното бюро за разследване (ФБР) е започнало проверка на данни, че лаптопът на Нанси Пелоси, откраднат по време на размириците в Капитолия на 6 януари, е бил подготвян за продажба на Русия, написа американското издание Политико.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Според информацията на медията основната заподозряна, наречена Райли Джун Уилямс, е свила преносимия компютър и е искала да го продаде на свой приятел. Последният от своя страна е искал да го предаде на Службата за външно разузнаване в Москва и да получи парично възнаграждение.

"По неизвестни причини сделката обаче не е била осъществена", допълни Политико.

Американските власти са обявили Уилямс за издирване. Жителката на щата Пенсилвания преди около седмица е казала на майка си, че заминава за известно време, но не е дала подробности.

Както вече писахме, сътрудникът на председателя на Камарата на представителите (долната камара на парламента във Вашингтон) Дрю Хамил е съобщил, че устройството е било откраднато от конферентна зала. "Лаптопът е бил използван от Нанси Пелоси единствено и само за презентации", е уточнил тогава сътрудникът на парламентаристката.

Задигнали лаптоп от офиса на Нанси Пелоси при щурма на Капитолия

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
786 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини