САЩ наложиха нови санкции на ирански фондации

13 януари 2021 20:51

САЩ наложиха нови санкции на ирански фондации
©
304 1

САЩ поставиха в санкционния си списък две ирански фондации, контролирани от върховния водач аятолах Али Хаменей, които според Вашингтон помагат на управляващия елит в Иран да поддържа корумпирана система на собственост над голяма част от икономиката на страната, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Обявените от министерството на финансите санкции са насочени срещу организациите "Изпълнение на реда на имам Хомейни" и "Астан Кудс Разави", техните ръководители и филиали. Смята се, че те са нарушавали правата на дисиденти чрез конфискуване на имущество на опоненти на режима, включително политически опоненти, религиозни малцинства и иранци в изгнание.

САЩ удариха украински граждани и медии

Това е най-новата проява на кампанията на максимален натиск на администрацията на Доналд Тръмп над Иран. С тези санкции се замразяват активи на територията на САЩ и се забранява на американци да развиват делови отношения със санкционираните.

Филип Епитропов
304 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2021.01.13 | 23:24

122286
Смешници жалки.....Иран ви е най малкия проблем...Избийте се в гражданска война комунистически леви неолиберални свине с прозвище --- ТО

Добави коментар

Водещи новини