САЩ върнаха Куба в списъка на страните, подкрепящи тероризма

  • 12 януари 2021 06:32

  • 1246
  • 6
САЩ върнаха Куба в списъка на страните, подкрепящи тероризма
© Pixabay

Администрацията на действащия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви вчера, девет дни преди края на мандата му, че отново е включила Куба в списъка на страните, подкрепящи тероризма, от който тя беше извадена през 2015 г. от Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, съобщиха световните агенции.

"Държавният департамент включи Куба в списъка на държавите, подкрепящи тероризма заради нееднократното оказване на подкрепа на актове на международен тероризъм чрез предоставяне на убежище на терористи", заяви ръководителят на американската дипломация Майк Помпейо.

"С тази мярка ние отново ще привлечем правителството на Куба към отговорност и ще дадем ясен сигнал: режимът на Кастро трябва да прекрати своята подкрепа за международния тероризъм и подривните действия спрямо правосъдната система на САЩ", се казва в изявлението. По думите на Помпейо Хавана е отказала да предаде живеещите в страната лидери на колумбийската крайнолява въстаническа групировка "Армия за национално освобождение".

Освен това "Куба укрива няколко престъпници от САЩ, които са издирвани по обвинения за политическо мотивирано насилие".
Други страни в черния списък на държавите спонсори на тероризма са Иран, Северна Корея и Сирия. Судан беше изваден от този списък от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, припомня Франс прес.

Връщането на Куба в списъка ще направи по-трудно за избрания за президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в евентуално нормализиране на отношенията с Хавана.

Последвайте канала на

Novini.bg
1246 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ивайло Занев

2021.01.12 | 10:26

4
България трябва да вземе пример от САЩ и да сложи Сърбия в списъка подкрепяща тероризъма, защото не ни връщат престъпника ограбил пирамидата КТБ. След като правителството ни не поставя условия на Сърбия да ни го върне че ще има проблеми с членството в ЕС, са негови съучастници.

2021.01.12 | 13:09

6
само да вметна, без да ти нарушавам спокойствието ти и комфорта- Ганьо няма списък, а ако има той ще включва други цели. Ганьо зает с други неща- да вземе и да потурчи, да разруши.. Сърбия е Велика държава, тя се справя чудесно- хората са сплотени и работливи

2021.01.12 | 13:01

5
Америка има женски характер-менят си мнението по настроени и никога не ги знаеш, и никога не можеш да ги разбереш

2021.01.12 | 07:48

2
Америка винаги се е държала като третокласник повтарящ за втори път класа ...знае че никой не може да оспорва и си вкарва абсурдни правила между съучиниците ... Иначе бой .

2021.01.12 | 07:54

3
също като сашо томов който си пуска статйки без възможност да се коментират ,кой е ШЕФА ,а ????

2021.01.12 | 07:41

1
Айде пак старата ни позната песен пак започна репресивност, война, бедствия. Да живее Байдън. Нали това искахте ;)? Важното е че оня оранжевия Хитлер не е на власт.

Добави коментар

Водещи новини