Е?

  • 07 януари 2021 17:52

  • 1932
  • 0
Е?
© Getty Images/ Колаж: Novini.bg

Засяга всички ни. Да, и тук – в България! ОСОБЕНО в България, където нямаме никакъв имунитет срещу опасни идеи, популизъм и измамници. 

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Всички „тарикати“ и тарикатските им номера се наблюдават, разучават и повтарят на родна почва. Затова л@*ното трябва да се посочи, а не да се поръсва с пудра захар, нито пък да се вдигат рамене: „Нас това не ни засяга!“ 

Защото досега четох умотворенията на една госпожа – трайно устроила се между България и САЩ, идваща от дълъг комунистически род, станала американка по брак и фенка на Тръмп по бизнес линия на мъжа си – да обяснява колко щял да ѝ липсва Дони, нищо, че бил луд, говори за „дълбоката държава“ и се лигави в коментарите си, „закачайки се“ палаво с коментиращите, които я засипват с доказателства, че говори глупости. Каква е опасността ли? Госпожата е сравнително известно лице в България, канят я по телевизии и ръси политически „мъдрости“ и нахъсва хората.

Точно така – правилно прочетохте – от комунистическо семейство, американка по брак, фенка на Тръмп по бизнес интерес на мъжа си. 

Чета и още един „фен“ да споделя (правописът е оригиналният):С ПРИСКЪРБИЕ ОТ САЩ: Преди малкоКонгресът приключи утвърждавайки бай дън. След 20ти ще му се случи нещо иКамала (черните, .дпс) ще владеят ...

Същият споделя, че насилствено щели да ни ваксинират (линк от тъпоумен анонимен сайт, разбира се), наслаждава се на вандализма в САЩ и… ще отворя една скоба тук – когато аз лично писах (на 4ти януари) за схемата за китарните ефекти, която в Италия я споделят болните мозъци като схема на микрочипа, който били инсталирали с ваксината… не подозирах, че тази тъпотия ще стигне и до България, ами ето я: споделят я вече и тук. Има ли учудени, че един расист, който смята, че във ваксината има ефекти за електрическа китара, е фен на Тръмп? 

 

 

Подробности за "чипа"... --->>>

За това ваксина няма…

 

Тези гласуват. Тези ни избират бъдещето. Тези се разхождат между нас и не знаеш, така „запалени“ и „окрилени“ от сектантските си лидери тук или там – зад Океана, дали утре няма да се радикализират. Ами ако отидеш на море и хванеш по-силен тен, после се срещнете на улицата с този и той превърти в тоя момент и реши, че си чернокож шпионин на „Дълбоката държава“, рептил и служител на Байдън и така нататък? И извади паве, нож, тръба, шило? 

Помните ли доброто старо време, преди интернет и анонимните сайтове, когато поне крайно-тъпите живееха спокойно, защото тънеха в невежество? Сега дори те не могат да спят спокойно и виждат „Дълбока държава“ във всяка клетка на мобилен оператор. 

 

Ето още от "мислителите"...

 

 

Та, да – вълнува ни и то много. Защото досега такива не смееха да показват същността си, обществото ги заклеймяваше и те стояха тихи и кротки, само си псуваха под мустак вкъщи и в кръчмата.

Сега техните „лидери“, като Тръмп и политическите му клакьорки във всички страни по света, ги накараха да си мислят, че кашата в главите им всъщност е „нормалното“. И получиха кураж. 

Кас Мъд, който е колумнист на The Guardian в САЩ, написа преди няколко часа: „Изучавам международното крайно-дясно от почти 30 години – никога не съм ги виждал така окуражени, както през последните няколко години“. 

***

А сега… отвъд:

Имам няколко въпроса, на които ме е страх да чуя отговорите…

1. Какво правят САЩ с милиардите долари, които инвестират в национална сигурност, след като не могат да спрат тълпа селяндури да нахлуе в Капитолия? За какво и къде отиват милиарди долари и всяко полицейско управление в по-големите градове е оборудвано като военна база, след като полугол лунатик с костюм с рога може да нахлуе в Капитолия и да застане на трибуната?

2. Защо виждаме разлика между отношението на властите и полицията срещу протестите от Black Lives Matter движението и срещу тези терористи, които превзеха и плячкосаха Капитолия? Защо мирни демонстранти бяха обгазявани и стреляни с гумени куршуми, а нахлулите в Капитолия си правят селфита с полицията? Защо имаше „шок“, когато плячкосваха магазини, а полицаите мируваха, докато плячкосваха дома на демокрацията, законността и дом на Републиката – Капитолия? Магазините ли са по-важни в Америка от демокрацията? Затова ли са по-добре пазени?

3. КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ТРЪМП СЕГА? Това е много важен въпрос, защото отправя послание на цял свят, че някои са над закона в Америка. Той знае, че може да прави каквото си иска и най-страшното, което да му се случи, е да няма втори мандат – ТОЛКОВА!, докато други бяха убити на улицата за ПРЕДПОЛАГАЕМОТО престъпление, че са имали фалшива банкнота от $20. Е ли Америка страната на неограничените възможности за измамниците и престъпниците, ако те имат първоначален капитал? 

Getty Images/ Колаж: Novini.bg


4. След като милиони гласуваха ОТНОВО за Тръмп, след 4 години гавра с демокрацията и страната, и хората, и международните норми; след като хиляди щурмуваха Капитолия, как ще ни убедите, че американците знаят каква е разликата между демокрация и диктатура? Живо ни интересува, защото САЩ участват в множество въоръжени конфликти и войни по цял свят, заявявайки, че го правят, за да носят демокрация там. Коя демокрация? Демокрацията на коя половина от САЩ носят американците със себе си, когато воюват зад граница? Тази на Ейбрахам Линкълн или тази на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския? Тази на гласувалите в синьо, или тази на тълпата пред Капитолия?

5. Какво ще се случи със съучастниците на Тръмп? Безнаказаното им поведение дава кураж на много политически боклуци по света да се държат като тях. Какво ще стане с Руди Джулиани, който ден по-рано говори за „въоръжен процес“, намеквайки, че тълпата трябва да нахлуе с оръжие, а днес се дистанцира и каза, че насилието е лошо? Какво ще стане с адвокат Лин Ууд, поддръжник на Тръмп, която започна да разпространява фалшивата информация, че не фенове на Тръмп нападат Капитолия, а преоблечени членове на Антифа?

6. Научен ли е урокът, че популизмът е опасен?

*

И за финал -----> Когато говорим за свобода на словото, това не включва свободата на словото на фашистите и терористите, така както, когато говорим за свобода на сексуалната ориентация, не говорим за свободата на педофилите. Точка! 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
1932 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини