Проф. Христофор Караджов: Нахлуването в Капитолия е срамно петно за демокрацията в САЩ

  • 07 януари 2021 12:20

  • 617
  • 5
Проф. Христофор Караджов:  Нахлуването в Капитолия е срамно петно за демокрацията в САЩ
© Getty Images

Всички са потресени от случващото се. Това е един ден, който ще остави срамно петно върху демокрацията на САЩ. За щастие, редът около Капитолия е възстановен, за нещастие - има 4 жертви. Сенатът и Конгресът заседават, за да сертифицират резултатите. Засега всякакви обвинения, че при изборите има фалшификации, са абсолютно несъстоятелни. Това каза преподавателят в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов пред Bulgaria on air.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Той добави, че лидерът на републиканците в Сената - Мич Макконъл, е казал в своя реч, че няма избори фалшификации и вотът е бил законен и редовен.

"По Конституция американският президент приключва мандата си в 12 часа на обяд на 20 януари. Надявам се, че няма да има повече такива ексцесии. Толкова много политици, редови хора, всички ние бяхме втрещени от тези сцени, които се разиграха около Капитолия", отбеляза Караджов.

Доналд Тръмп обеща: Ще предаде властта според правилата

Според него абсолютно безпрецедентен е фактът, че действащият президент на САЩ - Доналд Тръмп, отказва да признае резултатите от изборите.

"В сряда Тръмп най-после започна да призовава последователите си да се разотидат мирно, но той продължаваше да настоява, че е спечелил изборите, при това с много. Това беше причината Twitter да го спре за 12 часа. Републиканците са в много трудно положение, защото за последните 4 години се превърнаха в заложници на Доналд Тръмп", смята преподавателят в Калифорнийския университет.

Последвайте канала на

Novini.bg
617 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Българин

2021.01.07 | 15:44

5
КОПИ ПЕЙС НА СЪБИТИЯТА ПРЕЗ 1997г. В ПАРЛАМЕНТА НА БЪЛГАРИЯ, КЪДЕТО ИМАШЕ ОПИТ ДА СЕ ЗАПАЛИ СГРАДАТА И ДЕПУТАТИТЕ БЯХА ЕВАКУИРАНИ С “.БЕЛИЯ АВТОБУС “ !!! КОГА НИ НАСТИГНАХА АМЕРИКАНЦИТЕ???
Коичу

2021.01.07 | 14:13

4
Според мен те първа почват размириците и за в бъдеще може да става и по сташно

2021.01.07 | 14:00

3
Срамни са и простетите, преминали в разграбване на магазини, рушене на паметници и всякакви други безобразия, продължили почти година след смъртта на черния престъпник. А иначе протести под надслова, живота на черните има значение. Всичко това е безкрайно срамо, не са снощното.
там кето у нас -

2021.01.07 | 13:33

2
горките социалисти/комунисти - заложници на корнелия...
плутарх

2021.01.07 | 13:11

1
плутокрация маскирана като демокрация. рано или късно истината почва да излиза на яве.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини