Журналист: Тръмп се простреля много лошо в крака

  • 07 януари 2021 12:10

  • 1451
  • 2
Журналист: Тръмп се простреля много лошо в крака
© Getty Images/Guliver

Америка сложи такова петно върху себе си, че това не може да бъде изчистено години напред. Мнението е на сънародника ни Симеон Гаспаров от Чикаго. Тази страна вече не може да бъде световна сила, при положение, че най-охраняваният град, най-охраняваната столица в света се оказа, че е просто замък, построен върху пясък, заяви той пред БНР.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 167

Страната е много разделена. Не се учудвам на това, което се случи. То просто  зрееше, то се очакваше, че това ще избухне. Учудвам се, че едва сега стана, коментира журналистът.

Гаспаров определи щурма на Капитолия от привърженици на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския като "евтин политически театър", завършил със смъртта на четирима души. "Смятаха да спечелят дивиденти от това, а всъщност докараха една катастрофа", отбеляза журналистът.

Симеон Гаспаров акцентира още върху икономическите последствия от размириците около и в сградата на Конгреса с отварянето на световните борси.

Тръмп се простреля много лошо в крака, той си нанесе много тежка рана, категоричен е журналистът. "Приличаше вече на Нерон пред горящия древен Рим. Той не се спря, но разликата е, че американската демокрация надделя", коментира Гаспаров.

Журналистът изрази надежда да се върви към "нормален край": "Тръмп е емоционален политик. Той е много интересен, умее да разговаря с хората, да ги предразположи, но както ги предразполага, така ги настройва един срещу друг, за да може да ги управлява. Той работи не като държавник, той работи като бизнесмен. И това е неговият проблем – не може да управляваш държавата както си управляваш бизнеса".

Корените на американското недоволство са много по-дълбоки. Те не започват с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, нито с Обама, нито с Джордж Буш, поясни Гаспаров.

Привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия, започна стрелба, има ранени

През 80-те години, когато в САЩ имаше много добре развита икономика и средна класа, масово индустриите започнаха да се изнасят в Китай и други страни, а това остави огромни региони на произвола на съдбата, подчерта той.

Има много голяма гетовизация на градовете, бедното чернокожо население си стреля, все едно е във военна зона, бялото бедно население умира от наркотици, каза още Симеон Гаспаров.

Всичко по темата:
Novini.bg
1451 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
nimportequi

2021.01.07 | 14:32

2
Много интелигентни разсъждения впечатлен съм. Жалко, че много интелигентни българи се изнесоха в чужбина а тук останаха предимно врабчета.
който

2021.01.07 | 13:03

1
който сее демокрация по цял свят ще пожъне майдан в къщи рано или късно.

Добави коментар

Водещи новини