Мексиканският президент обсъди с Байдън двустранните отношения със САЩ

  • 20 декември 2020 08:12

  • 505
  • 0
Мексиканският президент обсъди с Байдън двустранните отношения със САЩ
© Getty Images/Guliver

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор обсъди с новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън бъдещите двустранни отношения между двете страни, предадоха световните агенции.

Двамата са се договорили "да работят съвместно за благото на двата народа", съобщи Лопес Обрадор в Туитър. Той съобщи, че се е обадил на Байдън от град Валядолид в щата Юкатан.

Във вторник мексиканският президент изпрати на Байдън писмо, в което го поздравява за избирането му за президент на САЩ. В посланието той напомни, че двамата са се запознали преди около 9 години и изрази на новоизбрания президент признателност за позицията му към мигрантите от Мексико и цял свят.

Мексиканският президент поздрави Байдън за победата на изборите

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард описа разговора между президентите като "сърдечен". "Ще има обширно двустранно сътрудничество и много добри отношения между президентите на Мексико и САЩ. Добри новини!", заяви той в Туитър, цитиран от Ройтерс.

Мексиканският президент отказа да коментира изборите в САЩ

Лидерите на двете най-големи икономики в Латинска Америка, Бразилия и Мексико, поздравиха Байдън с победата едва във вторник, след като Избирателната колегия потвърди победата му на изборите на 3 ноември. Дългото отлагане предизвика критики, че те рискуват да влошат отношенията си с новоизбрания президент и други демократи.

Мексиканският президент отново отказа да поздрави Байдън за изборната му победа

Мексико е един от най-важните търговски партньори на САЩ. През миналата година търговията между двете страни достигна рекордното равнище от 614,5 милиарда долара, припомня ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини