Мелания Тръмп посети детска болница във Вашингтон

  • 15 декември 2020 21:51

  • 625
  • 0
Мелания Тръмп  посети детска болница във Вашингтон
©

Коронавирусната пандемия не наруши програмата на американската първа дама Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил и тя спази дългогодишната традиция на първите дами да посещават вашингтонска детска болница в навечерието на коледните празници, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Днес Мелания направи четвъртата си и последна визита в болницата като първа дама. "Невероятно е, че съм тук. Това е едно от любимите ми събития по време на сезона на празниците", каза Мелания по време на визитата в Националната педиатрична болница.

Първата дама спази традицията да прочете приказка по време на визитата. Преди тя го правеше пред много пациенти и техните близки, персонала, певци и танцьори. Сега програмата бе адаптирана към мерките за социална дистанция заради коронавируса. Мелания седна срещу коледната елха в болницата и пред нея върху две възглавници на червения килим седнаха две деца на 6 и на 8 годинки, които изслушаха приказка, прочетена от нея, в която се разказваше за празнична украса, която оживява.

Мелания Тръмп показа украсата на Белия дом

Телевизионната мрежа на болницата предаваше събитието, така че всеки в болницата можа да го проследи. След прочита на приказката бе пуснато коледно изпълнение на Марая Кери.

Клиниката отбеляза 150-ата си годишнина по-рано този месец. Болницата бе отворена от доброволци през 1870 г. с 12 легла за деца, прокудени от домовете си по време на Гражданската война.
При всяка визита в клиниката Мелания винаги казваше, че вижда, че духът на Рождество е жив във всяко едно от децата, борещо се с някакво заболяване.

Последвайте канала на

Novini.bg
625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини