Персоналът на Белия дом ще трябва да почака за ваксина срещу COVID-19?

  • 14 декември 2020 07:05

  • 692
  • 1
Персоналът на Белия дом ще трябва да почака за ваксина срещу COVID-19?
© Pexels

Американският президент Доналд Тръмп намекна, че висшите служители в Белия дом ще почакат по-дълго за ваксините срещу Ковид-19, след като медиите съобщиха, че високопоставени служители ще получат дозите в рамките на 10 дни, предаде агенция Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Късно в неделя Тръмп обяви в Туитър, че е поискал да бъде направена корекция в плановете за ваксинация на служителите в Белия дом, цитира БТА.

"Хората, работещи в Белия дом, трябва да получат ваксината по-нататък в програмата, освен ако не се налага в конкретен случай", написа Тръмп в Туитър. "Аз не съм планиран за получаване на ваксината, но очаквам това да стане в подходящ момент", посочи Тръмп.

Източник, запознат с плановете за ваксинация, заяви, че на вицепрезидента Майк Пенс и на други високопоставени американски представители от днес нататък ще бъде предложена новоодобрената ваксина срещу Ковид-19 в рамките на план, който има за цел да гарантира, че правителството ще продължи да работи без прекъсване.

Основният персонал на Белия дом и някои правителствени представители ще бъдат ваксинирани през следващите 10 дни, каза източникът, цитиран от Ройтерс.

Доналд Тръмп и Майк Пенс ще получат ранен достъп до ваксината срещу COVID-19

Тръмп се зарази с новия коронавирус и вече се възстанови. Много служители на Белия дом също вече бяха болни, което потенциално намалява тяхната нужда от бърз достъп до ваксина, отбелязва агенцията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
692 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.14 | 09:06

1
Той ще изчака ефекта от ваксината и ще чака подобрият вариант и по сигурният

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини