Хънтър Байдън разкри, че е разследван за данъчни проблеми

  • 10 декември 2020 12:14

  • 356
  • 2
Хънтър Байдън разкри, че е разследван за данъчни проблеми
© Getty images

Синът на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън, Хънтър Байдън, съобщи, че прокуратурата на щата Делауер разследва данъчните му дела, предаде Ройтерс.

"Гледам много сериозно на това, но съм уверен, че професионална и обективна проверка на тези въпроси ще покаже, че съм работел законно и подходящо, включително с професионални данъчни съветници", се казва в изявление на Хънтър Байдън. Той каза, че е научил за разследването във вторник, когато прокурори са уведомили адвоката му.

Според Си Ен Ен разследването обхваща редица финансови въпроси, включително дали Хънтър Байдън и съдружниците му са нарушили закони за данъчното облагане и срещу прането на пари в бизнес отношенията си с други страни, главно с Китай.

Джил Байдън - новата първа дама на САЩ

Според два осведомени източника разследването е започнало през 2018 г., преди Уилям Бар да стане министър на правосъдието на САЩ. Според в. "Политико", цитиран от ТАСС, Хънтър Байдън е разследван и от отдела на Южния окръг на Ню Йорк, който се занимава с измами с ценни книжа, предаде БТА.

Novini.bg
356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН ОТ НИ

2020.12.22 | 16:39

2
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
дамм

2020.12.10 | 12:27

1
Разследван или лекуван? При проблеми се лекува, при престъпления се разследва.

Добави коментар

Водещи новини