Калифорния налага строги правила за оставане вкъщи след рекорден брой случаи на коронавирус

  • 07 декември 2020 19:45

  • 1476
  • 5
Калифорния налага строги правила за оставане вкъщи след рекорден брой случаи на коронавирус
© Getty Images

Американският щат Калифорния наложи днес в голяма част от своята територия правила, според които магазините трябва да затворят, а хората да си стоят вкъщи, след като вчера регистрира рекордните над 30 000 нови случаи на коронавирус, предадоха БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Това са едни от най-строгите ограничения, въведени в САЩ заради пандемията.

Приетите от Калифорния мерки се отнасят за районите, където са свободни по-малко от 15 процента от болничните легла в интензивните отделения. Ограниченията засягат над 23 милиона души в южната част на щата.

Освен това пет окръга в Северна Калифорния около района на залива на Сан Франциско доброволно наложиха мерките още преди да бъде достигнат посочения праг за леглата в интензивните отделения.

В Калифорния от март действа заповед за оставане вкъщи, освен за важни дейности. С новата заповед, която ще важи поне три седмици, се забраняват частните събирания, независимо от броя на участниците, затварят се всички обекти, освен важна инфраструктура, и се въвежда изискване за носене на маска от всички и за спазване на физическа дистанция.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заплаши да спре финансирането на местните власти, които откажат да се съобразят с неговата заповед.

Въпреки това шерифите на окръзите Лос Анджелис, Ориндж и Ривърсайд казаха, че няма да прилагат заповедта, насърчавайки предприятия, чиято дейност не е от важно значение, да останат отворени.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1476 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ин

2020.12.07 | 21:10

2
Когато някой ден внуците и пра внуците ни четат историята, ще ни се подиграват по същия начин по който и ние сега се подиграваме на средновековните селяни които не са знаели че черната смърт е била вследствие на зараза която дори не са могли да си представят а камоли предотвратят.
ooooo

2020.12.08 | 04:12

5
колко си прост. такива глупендери като тeбe където си мислят, че са набарали топлата вода ги гледам всеки ден! шибай си ваксината и да се приключваш, че да не се налага да те слушаме повече.
оооо

2020.12.08 | 04:12

4
колко си прост. такива глупендери като тeбe където си мислят, че са набарали топлата вода ги гледам всеки ден! шибай си ваксината и да се приключваш, че да не се налага да те слушаме повече.
Lissa

2020.12.08 | 01:33

3
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Ин

2020.12.07 | 21:10

1
Истината е че през човечеството винаги са се случвали такива неща. Винаги е имало болести и катаклизми. През средновековието се е появила черната смърт. Преди около 100 години - и то точно след края на първата световна война - се е появил така нареченият испански грип. И тогава, както и сега, хората са вярвали в какви ли не глупости. Господ е пуснал тази зараза защото хората са били грешници, краят на света идва, и т.н. Същото се случва и сега. Мисленето ни не се е променило много. Сега вместо Господ достатъчно хора си въобразяват че вируса се използва за някакъв си фашизъм, нов световен ред, че искат да ни контролират, че с ваксините ще ни чипират, и глупост след глупост. Винаги е имало прости хора без образование и просвета и винаги ще има. Човечеството не се е променило много.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини