Байдън ще вземе представител на администрацията на Обама в екипа си

  • 03 декември 2020 21:09

  • 872
  • 2
Байдън ще вземе представител на администрацията на Обама в екипа си
© gettyimages

Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е избрал двама представители на администрацията на бившия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият за екипа си за борба с коронавирусната пандемия, съобщи БТА, като се позова на сп. "Политико".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Според двама запознати източници Джеф Зайънтс ще бъде координатор на Байдън в Белия дом по въпросите на борбата с коронавирусната епидемия, а бившият национален здравен инспектор при Обама - Вивек Мърти, ще заеме отново същата позиция при Байдън.

Главният американски епидемиолог Антъни Фаучи пък изрази днес увереност, че ще продължава да консултира правителството в реакцията му на пандемията, след като Байдън встъпи в длъжност през януари. Той каза, че е разговарял с избрания от Байдън началник на канцеларията му Роналд Клейн и че планира да проведе видеоконферентни срещи и с други членове на екипа на Байдън.

Джо Байдън призова Конгреса на САЩ да одобри силен план за подкрепа на икономиката

Същевременно САЩ регистрираха над 3100 смъртни случая от COVID-19 за денонощие, което е антирекорд от началото на пандемията. Към вчерашна дата бяха регистрирани 3157 починали, което е повече от жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г.

Предишният антирекорд на жертви на COVID-19 за денонощие датираше от 15 април, когато бяха регистрирани 2603 починали от COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
872 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.04 | 01:07

2
Да не забрави в администрацията и двете кучета да не останат гладни защото ядът по 2кг месо на ден иначе ще излапат родата на обаманделисимо
НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.03 | 23:16

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини