Нови ограничения заради COVID-19 в САЩ след Деня на благодарността

  • 01 декември 2020 08:00

  • 681
  • 0
Нови ограничения заради COVID-19 в САЩ след Деня на благодарността
© Getty Images/Guliver

Американците, които пътуваха за Деня на благодарността, научиха в понеделник за нови строги ограничения, а здравните власти се готвят за увеличаване на новите случаи на заразени с коронавируса заради събирането на хора през дългия уикенд, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Окръг Лос Анджелис е наложил карантина за своите 10 милиона жители, а окръг Санта Клара затвори гимназиите и колежите, забрани събития от професионалния спорт и наложи карантина на онези, които са пътували над 150 мили извън окръга.

В Хавай кметът обяви, че пътниците, прекосили Тихия океан и пристигащи без отрицателен тест за коронавируса, ще бъдат поставяни под карантина за 14 дни. Дори онези, които имат негативен тест, може да бъдат тествани отново при пристигане. Ню Джърси забрани временно спортните занимания за младежи.

Броят на пациентите с COVID-19 в болници в САЩ достигна рекордните 90 000

Здравни експерти призоваха американците да си останат у дома за Деня на благодарността и да не се събират с хора, с които не живеят заедно. Въпреки това почти 1,2 милиона души преминаха през летищата в неделя, което е най-високият брой от март насам. Други поеха по магистралите, за да се видят с роднини и приятели. Сега всички те са призовани да следят за симптоми на коронавируса и веднага да си направят тест, ако се появят такива.

Над 267 000 души починаха в САЩ от усложнения, причинени от коронавирусната инфекция, а над 13,4 милиона се заразиха от началото на пандемията. В страната се регистрират средно по над 160 000 нови случая на ден и над 1400 смъртни случая. В неделя с COVID-19 бяха хоспитализирани рекордните 90 000 души, което увеличава голямото натоварване на болниците.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини