Джо Байдън призовава американците да си останат у дома за Деня на благодарността

Новоизбраният президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в призова американците да си останат вкъщи по време на дългия уикенд за Деня на благодарността в опит да се ограничи разпространението на коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18493

"Денят на благодарността винаги е бил специално време за семейство Байдън. И макар да знам, че това не е начинът, по който много от нас се надяваха да прекарат празника, малкият акт да останем вкъщи е подарък за нашите сънародници американци", написа Байдън в Туитър.

Според последните данни на университета "Джонс Хопкинс", новите случаи на Covid-19 в САЩ достигнаха през последното денонощие 181 490, докато броят на починалите се увеличи с 2297. Така общо 12,78 американци се заразиха с коронавирус от началото на пандемията, като броят на починалите достигна 262 283.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) също препоръчаха "настоятелно" американците да избягват пътувания, за да видят членове на техните семейства и приятели за Деня на благодарността.

Денят на благодарността може да е успех или провал за мерки срещу COVID-19 в САЩ

"Тъй като наблюдаваме експоненциален растеж в случаите и възможността за пренасяне на болести или инфекции от една част на страната в друга, нашата препоръка е да избягваме пътуванията по това време“, посочи д-р Хенри Уолк от CDC.

Въпреки тези призиви се очаква около 50 милиона американци да пътуват, предимно с кола, от сряда, 25-и ноември до неделя, 29-и ноември, като това ще бъдат само 5 милиона по-малко американци, които пътува за Деня на благодарността през миналата година.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18493

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.26 | 17:40
    тоя кaтил още ли е жив?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет