Голяма юдейска сватба ядоса губернатора на Ню Йорк

  • 24 ноември 2020 13:51

  • 3229
  • 4
Голяма юдейска сватба ядоса губернатора на Ню Йорк
© Getty (архив)

Такива неща са недопустими, това е казал губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Управникът е коментирал видео, разпространено в световната мрежа. На кадрите се е виждало как в синагога в най-големия американски града се е провела масова сватба.

Записът е документирал как около 7000 последователи на консервативно течение в юдаизма празнуват встъпването в брак на роднина на равина на храма "Йетев Лев" Аарон Тайтелман в Бруклин. "Всички присъстващи са били без маски и не са спазвали никаква дистанция", допълни цитираната медия.

Издания от САЩ са посочили, че подготовката за голямата юдейска сватба е била извършвана в пълна тайна. Според таблоида "Ню Йорк дейли бийст" организаторите на тържеството са комуникирали с обикновени мобилни телефони и са използвали идиш (език, близък до немския и използван от евреи и техни потомци от Западна, Централна Европа, Русия, Украйна и Беларус).

"Не обелвайте и дума пред хора с власт и лешоядите от пресата", това е гласяло текстово съобщение сватбари, цитирано от Бъзфийд.

"Най-вероятно до разкритието се стигнал след като участник в тържеството е заснел сватба и пуснал кадрите в интернет. Видеото е станало достъпно до медии, които са го публикували и то е било видяно от Куомо", предположи "Бъзфийд".

"Щатът ни е известен с религиозната си толерантност. Такива действия обаче са недопустими. Те открито застрашават здравето и живота на хората", е казал губернаторът. Той е призовал съответните органи да се сезират, да издирят нарушителите и да ги подведат под отговорност.

Властите в щата Ню Йоркс с цел ограничаване на разпространение на коронавирусната инфекция са наредили религиозните церемонии на закрито да се провеждат до 50 % от капацитета на помещението.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
3229 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.11.25 | 10:29

4
Чифутите са мръсно племе. Нека вирусът ги поизтрепе.
оставете

2020.11.24 | 15:00

3
оставете хората да си празнуват. евреите са хора на познанието. едва ли не са в час с истроята с вируса.

2020.11.24 | 14:19

2
Защо ги наричате консервативни? Това са хора които уважават своята религия. Един православен българин който спазва Църковния календар консервативен ли е?

2020.11.24 | 14:15

1
ПРАВ Е!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини