Обвиниха рапъра Лил Уейн в притежание на оръжие

  • 18 ноември 2020 15:00

  • 597
  • 0
Обвиниха рапъра Лил Уейн в притежание на оръжие
© Getty Images

Рапърът Лил Уейн беше обвинен в притежание на огнестрелно оръжие, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Обвинението е свързано с инцидент, датиращ от края на миналата година. Ако бъде признат за виновен, Лил Уейн рискува да получи до 10 години затвор, предава БТА.

Рапърът, истинското име на когото е Дуейн Майкъл Картър младши, е уличен в притежание на оръжие и боеприпаси при полицейско претърсване на частен самолет през декември 2019 г., според документ на Федералния съд в Маями, Флорида.

Лил Уейн беше в кома

Според "Маями хералд" Лил Уейн, който притежава имение в Южна Флорида, е признал, че пистолетът, открит в багажа му, е негов. Рапърът е казал на полицията, че оръжието му е подарък за Деня на бащата.

При полицейската проверка са открити също кокаин, екстази, хероин, марихуана, болкоуспокояващи и над 25 000 долара в брой, твърди вестникът.

Лил Уейн е осъждан преди повече от десет години по отделно обвинение. Законът в САЩ забранява на осъждани лица да притежават оръжие.

Рапърът и носител на пет награди "Грами", който неотдавна попадна в заглавията, след като публично засвидетелства подкрепата си за Доналд Тръмп няколко дни преди президентските избори, трябва да се яви пред съда в Маями на 11 декември.

Последвайте канала на

Novini.bg
597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини