В САЩ пак започна презапасяване с тоалетна хартия

  • 18 ноември 2020 08:54

  • 1639
  • 1
 В САЩ пак започна презапасяване с тоалетна хартия
© Getty (архив)

Скокът в броя на новозаразените с коронавируса в САЩ предизвика ново презапасяване с тоалетна хартия, което доведе до опразване на рафтове и въвеждане на ограничения върху допустимия брой ролки на купувач, предаде АП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28804

Веригата Walmart съобщи, че изпитва затруднения със задоволяването на търсенето на почистващи препарати в някои от своите магазини. Веригите супермаркети Kroger и Publix наложиха ограничения по колко тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце може да си купи един човек, а Amazon са изчерпани количествата на повечето дезинфекциращи кърпички и хартиени кърпи за ръце.

Подобни сцени се наблюдаваха и при първата вълна от пандемията през март, когато много хора се презапасяваха.

Най-големият проблем при доставките изглежда е с хартиените продукти: 21 процента от рафтовете за тоалетна хартия и хартиени кърпи за ръце са празни, което е най-високият такъв показател от поне един месец, по данни на фирмата за пазарни проучвания IRI.
При почистващите препарати са опразнени 16 процента от лавиците. Преди пандемията недостигът на потребителски стоки е бил в рамките на 5 до 7 процента.

Турция обяви по-строги мерки срещу коронавируса

Допълнителен проблем е, че около 10 на сто от работещите в заводи за производство на подобни продукти отсъстват от работа по болест, главно защото са били в контакт с хора, които са дали положителна проба за новия коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28804

Повече за Коронавирус

corona
1639 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.18 | 09:46

1
ХАХАХАА

Добави коментар

Водещи новини