Калифорния стана вторият американски щат с един милион заразени с коронавирус

  • 13 ноември 2020 06:33

  • 440
  • 0
Калифорния стана вторият американски щат с един милион заразени с коронавирус
© Getty Images/Guliver

Калифорния стана вторият щат в САЩ, регистрирал един милион потвърдени случая на заразяване с коронавирус, след Тексас, който достигна това равнище по-рано през седмицата, предаде Асошиейтед прес. АП се позовава на данни на университета "Джонс Хопкинс".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Най-населеният американски щат стигна този праг приблизително 10 месеца след потвърждаването на първите случаи. Калифорния първа в страната наложи на щатско равнище карантина на своите близо 40 милиона жители през март.

Рекордни над 200 000 нови случаи на коронавирус за денонощие в САЩ

След ръст през лятото, равнището на потвърдените случаи на Ковид-19 в Калифорния през есента осезаемо спадна, но сега броят на заразените отново се увеличава, както и в голяма част от страната. Тази седмица в 11 окръга равнищата бяха толкова високи, че щатът върна част от рестрикциите.

Здравните власти в Масачузетс съобщиха, че потвърдените смъртни случаи вследствие на коронавируса в щата са надхвърлили 10 000 и предупредиха, че реалният брой на починалите може да е доста по-голям.

Масачузетс е щатът с най-много смъртни случаи в САЩ след Ню Йорк, Тексас, Калифорния, Ню Джърси и Флорида.

Пандемичният кошмар в Масачузетс започна в края на февруари, след като конференция в бостънски хотел, организирана от биотехнологичната компания Байъджен (Biogen), се превърна в огнище на заразата, плъзнала не само в щата, а и в страната.

По данни от вчера потвърдените случаи на коронавирус в Масачузетс са 174 953, като 661 от заразените са в болница, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини