Щабът на Тръмп подаде жалба срещу преброяването на гласовете и в щата Джорджия

  • 05 ноември 2020 06:26

  • 2183
  • 3
© Getty Images/Guliver (архив)

Изборният щаб на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Републиканската партия в Джорджия са внесли жалба срещу преброяването на гласовете и в щата Джорджия, след като по-рано оспориха преброяването в Мичиган и Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес.

Екипът на Тръмп твърди, че в окръг Чатъм наблюдател от Републиканската партия е видял преброител да смесва необработени дистанционно подадени бюлетини от задна стая с вече обработени бюлетини, чакащи за преброяване. Бюлетините в Джорджия трябва да бъдат подадени най-късно до 19 ч. местно време в изборния ден, за да бъдат признати за валидни.

Байдън води пред Тръмп в Мичиган с почти 120 хиляди гласа

Междувременно десетки привърженици на Тръмп демонстрираха в преброителен център в Детройт в сряда с лозунги "Спрете вота!".

Това стана малко след като Асошиейтед прес обяви кандидата на демократите Джо Байдън за победител в Мичиган, след като изчисли, че оставащите непреброени бюлетини в щата са твърде малко и в райони с преобладаващо влияние на Демократическата партия, за да може да се очаква Тръмп да стопи преднината на Байдън.

В Мичиган щабът на Тръмп подаде съдебен иск за спиране на преброяването с твърдението, че на негови наблюдатели не е бил осигурен достъп.

Главният прокурор на Мичиган Дейна Несъл, демократ, отхвърли обвиненията и каза, че на обществеността е бил осигурен достъп до преброителните центрове, като същевременно има строга система за контрол и проверка на процеса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2183 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.05 | 07:36

1
фалшифицират изборите тяхната мама кирлива за да спечели байдън
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.05 | 08:05

3

Ако се фалшифицират избори, то това е редовен номер в рускенефа!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.05 | 08:05

2

Ходи си лекувай главата, смешник!

Добави коментар

Водещи новини