САЩ отбелязаха най-големия ръст на новите случаи от юли насам

Броят на заразените в САЩ нарасна с над 70 000 за един ден, цифра, която не е достигана от месец юли, предаде ДПА. Около 71 700 души са дали позитивни тестове за вируса през последните 24 часа по данни на университета "Джонс Хопкинс".

В средата на юли за денонощие бяха регистрирани над 77 000 случая. Над 8,4 милиона американци са се заразили с коронавируса, който е взел над 223 300 жертви. САЩ са на първо място в света по брой на жертвите, според базирания в Балтимор университет.

Според експерти броят на случаите вероятно е далеч по-висок от официалната статистика. Щати в Средния запад се борят с големи огнища на епидемията, като се смята, че тя е достигнала за трети път връхна точка. По-рано пандемията засегна североизточната част на САЩ, а след това южната и западната част. Водещият национален експерт по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи заяви, че е притеснен от новото нарастване на броя на случаите. САЩ са в опасна позиция предвид приближаването на студените месеци, предупреди той.

Според него по логистични причини ваксината срещу коронавируса вероятно ще засегне значителна част от населението към средата на следващата година, припомня ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16196
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16196

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.24 | 08:03
    Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>Careerclub9.com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет