Процедурни промени във финалния дебат между Тръмп и Байдън

Финалният дебат вдругиден между двамата кандидати за президент на САЩ на изборите на 3 ноември, Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Джо Байдън, ще премине при известни процедурни промени, предаде БТА, позовавайки се на АП и Ройтерс.

Те бяха обявени от независимата комисия по кандидат-президентските дебати. Целта е да се избегнат хаосът и нелицеприятните сцени от първия дебат, на който двамата претенденти, и най-вече Тръмп, се апострофираха безразборно един друг, често с нелюбезни реплики, и смисълът на дискусията до голяма степен се изгуби. Главната промяна е, че микрофонът на всеки от двамата ще бъде изключван, докато опонентът му прави встъпително изказване по всяка от темите. 90-минутният дебат ще бъде разделен на шест 15-минутни сегмента, като всеки кандидат ще има две минути за встъпително изказване без да бъде прекъсван, преди да се премине към открит дебат по темата. При открития дебат обаче прекъсванията от опонента ще бъдат приспадани от общото му време за дебата. Комисията бе подложена на натиск от предизборния щаб на републиканеца Тръмп да не се променят правилата, докато екипът на демократа Байдън изрази надежда за един по-дисциплиниран и подреден дебат. Комисията заяви, че "смята за подходящо да приеме мерки с цел да се спазват договорените правила и за неприемливо да се променят самите правила".

Битката между Тръмп и Байдън за Белия дом продължава

Кампанията на Тръмп възрази срещу нововъведението, но каза, че той все пак ще участва в дебата в четвъртък вечерта в Нашвил, щата Тенеси. Дебатът се очаква да бъде гледан по телевизията от десетки милиони американци. Смята се, че това е последна възможност за двамата съперници да се обърнат към националната аудитория и да убедят все още нерешилите избиратели как да гласуват на 3 ноември. Според шефа на кампанията на Тръмп, Бил Степиън, промяната, направена от комисията, е опит да се даде предимство да предпочитания от нея кандидат. Той визираше Байдън От кампанията на демократа засега не са коментирали това твърдение.

Самият Тръмп потвърди пред репортери, че ще участва в дебата с Байдън, въпреки че смята, че условията, при които ще се проведе той, за нечестни. "Много е нечестно, че те промениха и темите и че отново ще имаме един водещ, който е тотално пристрастен", каза американският президент. От щаба на Байдън отговориха по този повод, че двете страни предварително са се договорили да оставят на водещите да определят темите на дебата. Те отбелязаха, че Тръмп е искал да избегне обсъждането на въпроса как той се справя с пандемията от коронавируса.

Тръмп: Хората се умориха да слушат за коронавируса

Според проучванията това е главната тема, вълнуваща избирателите. "Както обикновено, президентът е по-загрижен за правилата на дебата, отколкото за това от каква помощ има нужда страната в условията на сегашната криза", каза говорител на Байдън.

Коментари

 1. 2020.10.20 | 13:00
  Да живее Тръмп !!! Демократите / комунисти са враговете на народа . Но народа обича Тръмп и ще го преизбере с разлика !!! Напук на всички марксисти , глобалисти , соросоиди и други безгръбначни и полово неопределени природни недоразумения - които вече провалиха Европа !!!
  1. 2020.10.20 | 16:56
   Чул те Господ. всички се надяваме на това. Иначе лошо, много лошо.
 2. 2020.10.20 | 13:36
  Черното грозде е много сладко.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет