Приемът на Регенерон е помогнал за възстановяването на Тръмп

  • 09 октомври 2020 13:19

  • 619
  • 1
Приемът на Регенерон е помогнал за възстановяването на Тръмп
© Getty Images/Guliver

Назначаването на препарата на компанията Регенерон е способствало за бързото възстановяване на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, заяви директорът на Националния институт за алергични и инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи пред телевизионния канал MSNBC.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"По мое мнение съществуват съществени основания да се предполага, че назначаването на препарата на основата на антитела от компанията Регенерон е способствало за появата на значителни изменения в хода на лечението на президент Тръмп", заяви главният инфекционист на САЩ.

Вижте с какъв коктейл от лекарства са лекували Тръмп

Телевизионната компания отбеляза, че самият Фаучи не е участвал в лечението на държавния глава.

Но специалистът все пак предупреди, че е още рано с увереност да се говори за ефикасността на този препарат, тъй като той все още не е преминал през мащабни клинични изпитания.

Тръмп призова американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън

"Когато разполагаме само с един положителен пример, не можем да твърдим, че сме открили способ за лечение. Нужно е да се проведат клинични тестове с голямо количество пациенти, при които препаратът да бъде сравнен с други методи на лечение", отбеляза главният инфекционист на САЩ.

По-рано Тръмп заяви, че по време на престоя му в болница му е бил приложен експериментален препарат на основата на антитела, произведен от американската компания Регенерон. След това, по думите на президента, той на мига се почувствал по-добре, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
619 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Венци

2020.10.09 | 14:58

1
Не е пробвано и го дадоха на президента си!?! ... ами това е опит за убийство бе!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини