Башар Асад: В САЩ избират шеф на корпорация

08 октомври 2020 10:34

Башар Асад: В САЩ избират шеф на корпорация
© Getty (архив)
297 0

В САЩ не избират президент, а директор на корпорация, това е казал сирийският държавен глава Башар Асад пред РИА Новости.

По думите на лидера на близкоизточната страна вотът за Белия дом (на 3 ноември 2020 г.) е приличал на събрание на управителен съвет на компания. "Избира се нов генерален директор на голяма фирма", е коментирал той.

Според Асад не би трябвало да се очаква някаква радикална промяна на позициите на Вашингтон във вътрешната и външната политика. "Един директор напуска поста си, а на негово място идва друг. Новият шеф обаче надали ще промени радикално политиката на корпорацията", е казал още президентът на Сирия.

"Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп се опита да води самостоятелна политика. Това обаче едва не стана повод за падането му от власт", е посочил Асад.

С тези думи събеседникът на руската медия е визирал процедурата по импийчмънт.

Долината камара на американския парламент (Камарата на представителите), в която опозиционните на Тръмп демократи са мнозинство, в края на миналата година е започнала процедура по отстраняването на президента от власт. Според вносителите на проекта държавният глава е оказвал натиск върху украинските власти да разследват опонента на Тръмп Джо Байдън.

През февруари Сенатът във Вашингтон (където представителите на излъчилите Тръмп републиканци са мнозинство) е отхвърлил исканията на опозицията и снел обвиненията към президента на САЩ.

Импийчмънтът на Тръмп не мина

Валери Зайцев
297 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини