Тръмп призова американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън

  • 06 октомври 2020 07:51

  • 1640
  • 5
Тръмп призова американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова във видеопослание американците да не се страхуват от пандемията и да излизат навън, след като пристигна в Белия дом от военната болница, където бе лекуван от Ковид-19, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Макар лекуващите го лекари да казват, че той "още не се е оправил напълно", Тръмп се появи без предпазна маска във видеото, отбелязва Ройтерс. Още с пристигането си в Белия дом той демонстративно свали маската си, противно на правилата на здравните власти. Тръмп поздрави журналистите от президентския преспул, но не отговори на въпросите им, казвайки само: "чувствам се добре".

Доналд Тръмп напусна болницата и отпътува за Белия дом

"Не се страхувайте от него /коронавируса/. Ние ще го победим. Ние имаме най-доброто медицинско оборудване, най-добрите лекарства", каза Тръмп във видеопосланието си. "Не му позволявайте да се разпорежда с живота ви, излизайте навън, бъдете внимателни", добави той.

В Белия дом е подготвено специално изолирано помещение, в което Тръмп ще може да работи след завръщането си от болницата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС. Президентът ще използва работния кабинет на третия етаж, както и няколко помещения до офиса на лекуващия го лекар Шон Конли. В помещенията има приемна и кабинет за преглед на пациенти. Всичко е разположено така, че Тръмп да работи по-далеч от Западното крило, където се намират Овалният кабинет на президента и офисите на най-близките му помощници.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1640 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мери

2020.10.06 | 10:09

5
Е няма такива артисти никъде другаде. Холивуд си е Холивуд.
Даниел

2020.10.06 | 09:23

4
Не съм спирал да си излизам по всяко едно време на денонощието или пък в извънредно положение в която и страна да съм бил, нито съм слагал маска, нито нещо съм им спазвал и въобще не им вярвам, нито се съобразявам с лъжливите им дивотии!
Ама

2020.10.06 | 08:51

2
Цялата процедура по коментара е заснета,как не помествате коментар и ще бъде предоставена на Европейския парламент!!!

2020.10.06 | 09:17

3
Преместих си го в другия крачол. Те само с твоите глупости искат да се занимават. Червен де-бил.
М. Пенс

2020.10.06 | 08:34

1
Навън е най-безопасно ... в затворени пространства стават белите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини